Han er verdens mindste mand

Når Junrey Balawing i morgen fylder 18 år, får han også titlen som verdens mindste mand

Junrey Balawing er verdens mindste mand - ikke engang dobbelt så stor som en colaflaske. (Foto: AP)
Junrey Balawing er verdens mindste mand - ikke engang dobbelt så stor som en colaflaske. (Foto: AP)

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men i morgen fylder Junrey Balawing fra Filippinerne 18 år, og så er han en mand. Tilmed verdens mindste af slagsen ifølge Guinnes rekordbog.

Den lille mand blev i denne uge målt på Sindangan-sundhedscenteret. Og her viste det sig, at han i liggende i udstrakt tilstand måler bare 61 centimeter - altså mindre end en normal 1-årig. Det er hele fem centimeter kortere end den tidligere rekordholder, Khagendra Thapa Magar. Og der er intet, der tyder på, at Balawing nogensinde bliver højere.

Men det er ikke lutter lagkage at være verdens officielt mindste mand. Junrey Balawings knogler er nemlig så svage, at han kun kan stå oprejst i kort tid ad gangen, før han får smerter i sine korte ben. Heldigvis bliver han passet godt på af sine forældre og sine tre yngre - men noget højere - søskende, som han bor sammen med i den nordlige filippinske provins Zamboanga del Norte. Og han er ved godt mod.

- Hvis jeg bliver kåret som verdens laveste mand, så er jeg ret cool, siger den smilende fødselar.

21-årige Hatice Kocaman fra Tyrkiet er med sine 71 centimeter verdens laveste kvinde.

1 af 2 Den nye verdensrekordindehaver er stolt af sin titel, selvom hans hæmmede vækst giver ham smerter i knoglerne. (Foto: AP)
2 af 2 Junrey Balawing er verdens mindste mand - ikke engang dobbelt så stor som en colaflaske. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer