Nyt håb for varulve-mænd

Forskere mener at have fundet årsagen til, at visse mennesker har voldsom hårvækst i ansigtet og på kroppen

Der findes cirka 100 mennesker med den aparte lidelse Hypertrikose i verden. Denne lille mexikanske dreng er én af dem.  (Foto: AP)
Der findes cirka 100 mennesker med den aparte lidelse Hypertrikose i verden. Denne lille mexikanske dreng er én af dem. (Foto: AP)

Nu lader det til, at der er en lysere og mere hårfri fremtid at skimte for folk, der lider af det sjældne, men meget synlige 'varulve-syndrom'. 'Varulve-folkene' har hele deres liv måttet leve med et aparte udseende og mærkelige øgenavne, fordi deres ansigter og kroppe er dækket af et tykt, nærmest pelslignende lag hår. Og ingen læger har hidtil kunnet hjælpe dem.

En ny opdagelse offentliggjort i American Journal of Human Genetics giver dog håb for de cirka 100 mennesker, der i dag lider af det mærkelige syndrom, kaldet hypertrikose. Det skriver Fox News

Læs også: Varulvedreng tigger om kur

Forskerne mener at have fundet årsagen til det såkaldte varulve-syndrom. Ifølge lægerne skyldes den voldsomme hårvækst en kromosonfejl i x-kromosomet. Forskerne har længe vidst, at lidelsen er arvelig, men det var en kinesisk mand med syndromet, der gav lægerne svar på mysteriet.

- Jeg er selvfølgelig lykkelig over, at lægerne nu har fundet årsagen til min sygdom. Måske kan det ikke bare hjælpe mig, men også andre, der lider under denne sygdom, siger Larry Gomez, der lider af den sjældne kromosom-fejl til AOL.com.

Larry Gomez, der kaldes 'The Werewolfe Boy' (varulvedrengen), er trapezkunstner og blev verdenskendt, da han medvirkede i filmen 'Water for Elephants', der netop nu går i de danske biografer.

Forskerne håber, at deres opdagelse også kan hjælpe folk, der har det modsatte problem - nemlig skaldethed.

0 kommentarer
Vis kommentarer