Mette Frederiksen: Det er ikke sjovt

Politisk satire er sjovt i revyer, ikke på en humoristisk blog på internettet, mener Socialdemokraten Mette Frederiksen

Mette Frederiksen, Socialdemokraterne. (Arkivfoto: Thorkild Amdi)
Mette Frederiksen, Socialdemokraterne. (Arkivfoto: Thorkild Amdi)

Socialdemokraterne og SF vil hjælpe de mange danskere, der bor alene uden en fast partner. Det er en uværdig tilværelse, som ingen vælger frivilligt, mener Mette Frederiksen (S). Gennem oplysning og forbud vil hun og Pernille Vigsø Bagge (SF) gøre op med myten om det lykkelige singleliv.

Noget af en nyhed.

'Nyheden' blev imidlertid breaket på den satiriske blog Rokokoposten, der tydeligt indrømmer, at 'Nyhederne på dette site er fiktive'.

Men selvom det af mange betragtes som et hæderstegn at blive gjort til genstand for satire, gælder det ikke alle.

På Facebook skriver næstformanden hos Socialdemokraterne på Christiansborg, Mette Frederiksen:

- Synes det er åndsvagt at der findes en fiktiv nyhed på en internetside om at jeg vil bekæmpe singlesamfundet. Det har ingenting på sig, og jeg ville ønske at man ville droppe den slags fiktive nyheder. Det er ikke sjovt!

Sjovt til revyer og julefrokoster
Synes du ikke, satire er sjovt?

- Jo, jeg synes, politisk satire er vildt sjov. I revyer og til julefrokoster, og man må meget gerne bruge mig. Men på internettet kan det være meget svært at gennemskue, hvis en artiklen f.eks. lægges op på Facebook, og folk kun ser overskriften, siger Mette Frederiksen til ekstrabladet.dk.

Den statusopdatering fik hurtigt en lang række kommentarer, både i form af opbakning til Mette Frederiksen og opfordring til at tørre øjnene.

- Jeg har altid anset de røde og især Mette Frederiksen for humorløs, og nu er beviset kommet, skriver eksempelvis Søren M.

Ideen til historien opstod i kølvandet på prostitutionsdebatten, hvor de to politikere har argumenteret for et forbud, fortæller journalisten bag den satiriske artikel, Zenia Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer