Overlevede den franske revolution

Guf for vinelskere: Denne flaske Clos du Griffier cognac er fra 1788. Dermed stammer den fra før den franske revolution brød ud

Denne flaske Clos du Griffier cognac er fra 1788. (Foto: AP)
Denne flaske Clos du Griffier cognac er fra 1788. (Foto: AP)

Den 7. og 8. december vil Tour d'Argent restaurant i den franske hovedstad Paris afholde auktion.

Og det er ikke småting, som den verdensberømte restaurant, som blev åbnet i 1582 og har udsigt over Seinen og Nortre Dame, disker op med.

18.000 flasker fra deres kælder, som indeholder 450.000 flasker vin og spiritus og anslås for at være en af de fineste og største i verden, skal nemlig under hammeren.

Tre af flaskerne er en Clos du Griffier cognac, som koster 25000 kroner stykket. Den stammer helt tilbage fra 1788 - året før den franske revolution startede. Den skulle eftersigende sagtens kunne drikkes. Det eneste det kræver er, at svampen på flasken tørres af. Det skulle kunne gøres nemt.

Smagen er perfekt
- Ja, de kan drikkes. Den sidste jeg drak var helt perfekt, siger ejer David Ridgway ifølge The Wall Strret Journal.

Ejeren af restauranten påstår, at han havde glemt de flasker, som lå i hans gigantiske labyrintagtige vinkælder. Da han kom i tanke om flaskerne besluttede han at sætte 18.000 af dem på auktion.

- Som du nok kan regne ud, har vi alt for mange flasker på lager, siger David Ridgway.

Han regner med at tjene 10-15 millioner kroner på auktionen.

Den franske revolution startede i øvrigt den 17. juni 1789, men oprøret, som førte til enevældens fald i Frankrig og som anses for at være borgerskabets første store politiske fremstød, blev først indledt den 14. juli samme år.

I perioden var der store politiske omvæltninger og den franske revolution blev udbredt til en større europæisk konflikt, som varede til 1815. Den franske revolution sluttede i 1799.

Den 14. juli er i dag Frankrigs nationaldag.

À vôtre santé! Skål!

1 af 2 
2 af 2 Denne flaske Clos du Griffier cognac er fra 1788. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer