Australien i klima-eliten i december

Verdens største kuleksportør på vej med amibitiøse klimamål - Australiens premierminister vil trække læsset i København

Demonstranter foran Australiens Parlament medbragte et banner med slogan'et 'Rudd - Verden ser på - få København til at tælle'. (Foto: AAP)
Demonstranter foran Australiens Parlament medbragte et banner med slogan'et 'Rudd - Verden ser på - få København til at tælle'. (Foto: AAP)

De sidste armlægninger foregår netop nu i det australske parlament, som i denne uge, lige op til parlamentets juleferie, forventes at vedtage meget ambitiøse klimamål for det store land, som er verdens største eksportør af Kul, og som i øjeblikket udleder mere drivhusgas pr. indbygger end noget andet land på kloden.

Parlamentets forhandlinger har været fulgt af demonstrationer. Mandag - det er nu tirsdag i Australien - blev omkring 130 mennesker anholdt, mens de anråbte landets premierminister under slogan'et:

'Rudd - verden ser på - sørg for, at København tæller'.

Store prisstigninger
Premierminister Kevin Rudd har arbejdet for, at Australien frem til 2020 reducerer sit nuværende CO2-udslip med 40 procent. Hvis det lykkes - som de seneste rapporter fra Australien antyder - vil det være et vigtigt signal til andre store industrialiserede lande, ikke mindst USA. Også Kina, som Rudd arbejder stærkt på at inkludere i klima-planerne, vil få et signal, hvis planerne lykkes i Australien.

Den australske klima-målsætning er blevet et projekt for såvel den socialdemokratisk Rudd som for den australske oppositions liberale leder, Malcolm Turnbull.

Det forhandlingsresultat, som i øjeblkikket testes i parlamentets gruppe, vil betyde prisstigninger for mange varer og tjensteydelser, skriver heraldsun.com.au. Det endelige niveau for prisstigningerne er ikke helt afklaret, så længe aftalen i parlamentet ikke er 100 procent på plads.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere