Amerikanere i gabestok for tyveri

To kvinder fra Pennsylvania, der stjal niårig piges fødselsdagsgaver, er blevet dømt til at skilte med forbrydelsen på et offentligt torv

Sådan går det når man stjæler i Bedford, Pennsylvania. Stolen ser dog mere magelig ud end en klassisk gabestok. (Foto: All Over)
Sådan går det når man stjæler i Bedford, Pennsylvania. Stolen ser dog mere magelig ud end en klassisk gabestok. (Foto: All Over)

Borgerne i byen Bedford i Pennsylvania blev tirsdag vidner til et noget usædvanlig syn.

To kvinder stod nemlig og afsonede deres straf for at stjæle en niårig piges fødselsdagsgaver på byens torv, skriver Philadelphia Inquirer.

56-årige Evelyn Border og hendes 35-årige datter Tina Griekspoor blev af retten dømt til at stå på bytorvet og holde skilte op i fire en halv time for at undgå fængselsstraf. På skiltene stod:

- Jeg stjal fra en niårig på hendes fødselsdag! Lad være med at stjæle, eller det samme kunne ske for dig!

Har ikke råd til at kæmpe imod straffen
Kvinderne gik med til den gabestok-inspirerede straf for at undgå fængsel, men det betyder ikke, at de brød sig om den.

- Jeg står bare her og bliver ydmyget, sagde Griekspor til Philadelphia Inquirer under 'afsoningen' i går.

- Jeg ved godt, at vi har begået en fejl, sagde moren, som kun stillede op for at undgå fængsel.

- Jeg har ikke råd til at kæmpe imod. Jeg har en familie at forsørge. Min mand er blevet fyret, sagde Evelyn Border.

Fandt gavekortene forladt
De to kvinder fandt tilbage i april måned to gavekort, som det niårige fødselsdagsbarn havde glem i en WalMart-butik.

Herefter forsøgte mor og datter i fællesskab at indløse gavekortene ved at påstå, det var deres egne, selv om pigens navn stod på dem.

De blev senere dømt for at stjæle glemte sager. Gavekortene havde en værdi på hhv. 30 og 50 dollars - en værdi på i alt ca. 400 kroner.

- Sådan en skammelig opførsel fortjener at blive straffet på en lige så skammelig måde, siger den lokale distriksanklager, Travis W. Livengood, som foreslog straffen, til Philadelphia Inquirer.

1 af 2 En mor-og-datter-aktivitet, de nok gerne vil glemme. I fire en halv stive timer skulle kvinderne holde de ydmygende skilte. (Foto: All Over)
2 af 2 Sådan går det når man stjæler i Bedford, Pennsylvania. Stolen ser dog mere magelig ud end en klassisk gabestok. (Foto: All Over)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere