Mand politianmelder elg

Gæt hvor i verden dert er sket

Elgkoen blev noget paf, da Jan Åkesson gav det store dyr 'en lige underarm'. (Arkivfoto: AP)
Elgkoen blev noget paf, da Jan Åkesson gav det store dyr 'en lige underarm'. (Arkivfoto: AP)

Jo, den er god nok.

Og det er hverken sket i USA eller i Rumænien, hvor vi gennem årene har hentet en del 'alternative' historier.

Det er såmænd lige på den anden side af Øresund hos vores svenske naboer, at VVS-installatøren Jan Åkesson har meldt en elg til politiet.

Den 32-årige mand var lørdag aften ved 17.30-tiden ude at gå en tur med sine to Jack Russell-hunde i en skov uden for Halmstad.

Pludselig dukkede en elgko med to kalve op, og den voksne elg gjorde et udfald mod Jan Åkesson, der ved en undvigemanøvre undgik at blive ramt af det store dyr.

Han løb, alt hvad han kunne med elgen efter sig og fik slået til den med sin ene underarm, der nu er prydet af et stort blåt mærke, skriver expressen.se.

- Næste gang er det måske en med en barnevogn
Elgen blev paf over, at Jan Åkesson slog den, og den forsvandt.

Men da Jan Åkesson var på vej hjem, havde elgen samlet nyt mod.

- Den kom pludselig løbende mod mig igen, og jeg tog mine skrigende hunde under hver arm og løb alt hvad jeg kunne, siger Jan Åkesson til expressen.se.

Han mener, at elgkoen kan udgøre en fare for offentligheden.

- Næste gang er det måske en mor med en barnevogn, den møder, siger Jan Åkesson.

Myndighederne afventer
Han har nu politianmeldt elgen for overfaldet, fordi han kun ved en formel anmeldelse kan få myndighederne til at tage sagen op og eventuelt sende en skytte ud for at skyde elgen.

Men myndighederne vurderer, at elgen er blevet skræmt af Jan Åkessons to hunde og vil i første omgang afvente og se om der kommer flere hændelser med elgkoen.

Jan Åkesson blev vred, da han hørte om myndighedernes reaktion.

- Hvis ikke jeg havde vendt mig om, da elgen angreb anden gang, havde jeg ikke stået her i dag. Mine to små hunde er bange for deres egen skygge - skulle de kunne skræmme en elg? Det virker, som om politiet kun venter på, at der skal ske endnu et angreb, siger Jan Åkesson til expressen.se.

0 kommentarer
Vis kommentarer