Politiet stoppede ged med peberspray

Den iltre ged jagede en familie op i et træ

Den norske familie er atter i sikkerhed. (Arkivfoto: AP)
Den norske familie er atter i sikkerhed. (Arkivfoto: AP)

Der mødte politiet fra Agder i Norge noget af et særsyn, da de lørdag blev kaldt ud for at få bugt med en rasende gedebuk, skriver vg.no.

En norsk børnefamilie var gået i land på den ubeboede ø Fugløya, da en ilter ged ved navn Jesus pludselig generede dem.

- Det var en familiefar, der kontaktede os, efter han og hans familie var gået i land på Fugløya. Han fortalte om en gedebuk, der var så arrig, at hans børn og deres mor måtte søge tilflugt i et træ, siger Børge Steinsland fra Agder Politi til VG om gerningsbukken.

Brugte peberspray
Selv om politiet hurtigt ankom til stedet, tog det tid, før de fik bugt med den iltre ged.

- Bukken ville ikke give sig, og det endte med et slagsmål mellem den og en af vores kolleger, der ellers normalt har et godt dyretække. Det er ikke en lille ged. Den vejer næsten lige så meget som betjenten, siger Børge Steinsland om den 82 kilo tunge ged og fortsætter:

- For at få bugt med geden brugte betjentene peberspray. Det er en human måde at håndtere vanskelige dyr på.

Fugløya er en privatø, der bliver brugt som græsningsområde for gederne. Derfor får Jesus' ejer heller ingen bøde for det meget anderledes overfald.

- Ejeren skal nu sætte skilte op. Normalt er den type ged venlige, men ejeren erkender, at den er ekstra hidsig i øjeblikket. Den har lige fået kid med en anden ged på øen, lyder meldingen fra politiet.

Jesus' ejer, Tor Brede Launes, siger i dag til VG, at hans buk efter omstændighederne har det godt.

- Jeg skal ud og se til ham nu. Jeg synes som udgangspunkt, at det er en morsom historie, men samtidig tænker jeg på børnene, som blev jaget op i et træ. De har sikkert fået et chok.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere