Colombiansk chok: 10-årig føder lille pige

En 10-årig colombiansk pige skabte chok og forargelse, da hun forleden fødte en lille pige - Hun er dog ikke verdens yngste mor.

Personalet på det lokale hospital i Manaure i det nordlige Colombia gjorde øjensynligt store øjne, da en kun 10-årig pige pludselig ankom med store smerter og blødninger i underlivet.

Men øjnene blev helt sikkert endnu større, da de fandt ud af, hvad årsagen var:

Læs også: Verdens yngste olding

Den lille pige, der tilhører den lokale, colombianske Wayuu-stamme, var højgravid i 39. uge og fødslen var i fuld gang.

Lægerne besluttede hurtigt, at det var nødvendigt at udføre et kejsersnit, og derfor varede det ikke længe, før den kun 10-årige pige havde født en lille, fin datter på kun omkring 2500 gram.

Hospitalsdirektøren Efrain Pacheco Casadiego var åbenlyst rystet over, at så ung en pige var blevet gjort gravid.

Læs også: Verdens yngste dollar-milliardær

- På et tidspunkt, hvor hun burde lege med dukker, skal hun nu til at tage sig af en baby. Det er chokerende, siger han ifølge britiske Daily Mirror.

Hvem, der har gjort den lille pige gravid, er indtil videre et mysterium. Men når den ansvarlige bliver fundet, er det op til stammen selv at bestemme, hvad der skal ske, forklarer Alejandro Samplayo, direktør for forældre-organisationen Instituto Colombiano Bienestar Familiar.

- Eftersom det er en Wayuu-pige, det handler om, så forsøger vi at respektere deres autonomu og deres egne regler, lyder det.

Læs også: TV: 8-årig kører monster-truck

Den 10-årige, der ikke havde konsulteret en læge, før hun dukkede op på hospitalet, er uden tvivl en af de yngste mødre i verden, men hun er faktisk ikke den yngste nogensinde. I Peru fødte den bare fem-årige pige, Lina Medina, i 1939 en søn.

Se billeder af den lille nyfødte her

0 kommentarer
Vis kommentarer