Chok på Jyllands-Posten: varsler stor fyringsrunde

Der skal spares på Jyllands-Posten. Det kan komme til at koste 23 redaktionelle medarbejder jobbet

Jyllands-Postens medarbejdere kan ikke se frem til den 26. april. Her vil der være en massiv fyringsrunde.

Ledelsen har meddelt, at der skal sparer 14 millioner kroner på lønningerne.

De mange millioner svarer til 23 redaktionelle stillinger

- Vi har meget store digitale ambitioner, som vi nærmer os realiseringen af. Vi investerer i fremtiden og fremtidens multimediale nyhedsorganisation, som skal levere JP-journalistik på mange forskellige måder og platforme. Det forudsætter, at vi skaffer ressourcerne gennem transformation af virksomheden, siger chefredaktør Jørn Mikkelsen til MediaWatch.

Læs også: Se også: Sådan skærer de ned i Berlingske Sådan skærer de ned i Berlingske

Uventet melding
Tillidsmand hos Jyllands-Posten Bo Jørgensen fortæller, at medarbejderne var chokerede over meldingen om den store sparerunde på Jyllands-Posten, som har vist oversskud på budgettet.

»Folk er frustrerede og meget bange. Det er ikke gået helt, som det skulle for forretningen i første kvartal, så nogle af os havde en svag anelse om, at der kunne komme en sparerunde. Men budskabet har i lang tid været, at vi har en sund økonomi, og det går rigtig godt for koncernen, så ingen havde forestillet sig en sparerunde i den størrelsesorden,« siger Bo Jørgensen til Journalisten.dk

Bo Jørgensen skal sammen med de andre tillidsmænd i forhandling med ledelsen om, hvordan besparelserne skal ramme. De vil i første omgang ikke anerkende fyringer og vil arbejde på et alternativt spareforslag.

For hvis fyringerne bliver en realitet, svarer de godt 14 millioner kroner til 23 redaktionelle stillinger.

- Jeg forstår udmærket, det kan være svært at forstå udefra med den sunde økonomi vi har, at vi alligevel reagerer med besparelser. Det gælder virksomheden generelt. Vi reagerer, når vi ser indtægter vige, siger administrerende direktør i JP/ Politikens Hus, Lars Munch.

Det er ikke det eneste sted, sparekniven har ramt. Berlingske Media indledte tidligere på året en massiv fyringsrunde, som endte med 71 afskedigelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere