72 kg leguankød konfiskeret

Et par amerikanske grænsevagter fik sig noget af en overraskelse ved et rutinetjek af en fisketransporter fra Mexico - i stedet for fisk fandt de nemlig 72 kg slagtede leguaner

Her ses en lille del af det leguankød, som en amerikansk mand havde gemt under fisk for at få det ind i USA(Foto: U.S. Customs and Border Protection)
Her ses en lille del af det leguankød, som en amerikansk mand havde gemt under fisk for at få det ind i USA(Foto: U.S. Customs and Border Protection)

I sidste uge ankom en ellers helt almindelig fisketransporter til Otay Mesa grænsekontrollen mellem USA og Mexico.

Lastbilens chauffør forklarede til grænsevagterne, at han havde været i Mexico for at hente fisk. Selvom den forklaring løb plausibel, valgte de alligevel at gennemføre et rutinetjek.

Gemte slagtede leguaner under fisk
Vagterne tog derfor et kig ned i containerne på lastbilen, hvor varerne ved første øjekast så helt normale ud. Men da de gravede dybere ned i fisketønderne, fik de sig noget af en overraskelse.

Under et tyndt lag af helt normale fisk lå der nemlig gemt 72 kg slagtede leguaner.

Sigtet for handel med truede dyrearter
Det mærkværdige fund fik grænsevagterne til straks at kontakte U.S. Fish and Wildlife Service, som herefter tog over.

Den 37-årige chauffør på transporteren er amerikansk statsborger, og han bliver nu blevet sigtet for at have brudt reglerne for handel af truede dyrearter, skriver Reuters.

Leguaner er i Mexico blevet en truet dyreart, efter at landets regnskove er begyndt at svinde ind. Det nu beslaglagte kød har en værdi på omkring 25.000 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer