Vil bygge bjerg på 1000 meter i Jylland

Skiløb i Kronjylland? Handelschefen i Silkeborg foreslår faktisk at bygge et ét kilometer højt bjerg som byens nye tilløbsstykke

Møllehøj kan godt se sig overhælet som Danmarks højeste punkt, hvis handelschefen i Silkeborg skal bestemme... (Foto: Carsten Ingemann)
Møllehøj kan godt se sig overhælet som Danmarks højeste punkt, hvis handelschefen i Silkeborg skal bestemme... (Foto: Carsten Ingemann)

Står det til handelschefen i Silkeborg Claus Broe, så er Møllehøjs dage som Danmarks højeste punkt talte, det skriver tv2oj.dk.

Den driftige handelschef vil nemlig for alvor og i bogstaveligste forstand sætte Silkeborg på landkortet ved at bygge et 1000 meter højt bjerg i udkanten af byen.

Bjerg af motorvejsjord
- Det kunne være rigtig smart, at bruge jorden fra motorvejsbyggeriet og etablere bjerget i udkanten af byen i forbindelse med den nye motorvej, siger handelschef Claus Broe til TV2/ØSTJYLLAND.

Faktisk er idéen med at bygge et bybjerg ikke ny. I Tysklands hovedstad Berlin arbejdes der med planer om at bygge et bjerg på 1000 meter ved den tidligere Tempelhof Lufthavn.

- Når man kan bygge en skyskraber, der er 850 meter høj i Dubai, så skulle det være mærkeligt, om det ikke var muligt at bygge et bjerg på 1000 meter i Silkeborg, siger Claus Broe til TV2/ØSTJYLLAND.

Trekking og og skiløb
Handelschefen ser et muligt bjerg i bilernes by som en enestående chance for at brande byen og trække turister til området.

Bliver bjerget en realitet, forestiller Claus Broe sig, at der samtidig bygges en svævebane og skabes muligheder for at dyrke trekking, alpint skiløb og mountainbike.

Bliver idéen til virkelighed, får silkeborgenserne selv indflydelse på, hvad bjerget skal hedde, da der i så fald vil blive udskrevet en navnekonkurrence.

Idé om bjerg i København
I bogen 'Mount København' har den danske forfatter Kaspar Colling Nielsen i øvrigt for nyligt leget med idéen om et 3,5 km højt bjerg på Avedøre Holme ved København. Se ham fortælle om idéen her.

Der er så vidt vides ingen planer om at realisere hans bjerg, men Politikens læsere er angiveligt begejstrede for idéen.

0 kommentarer
Vis kommentarer