Facebook-gruppe: Spark en rødhåret

12-årig skoleelev overfaldet på 'Kick a Ginger Day'

En Facebookgruppe, der opfordrer til vold mod rødhårede, har tilsyneladende ansporet et overfald på en tre elever på en skole i Californien. Det oplyser Los Angeles Politi i en pressemeddelelse.

Gruppen har udnævnt 20. november til 'National Kick a Ginger Day', og det gik i sidste uge altså ud over en en 12-årig rødhåret knægt samt to andre elever på A.E. Wright Middle School.

Overfaldet meldt til politiet
Den den 12-årige blev overfaldet i to omgange af forskellige grupper 7. og 8. klassesskoleelever.

Ifølge politiet blev han både slået og sparket, og efter skole tog hans forældre ham med på politistationen og anmeldte de to overfald.

Alle tre ofre slap med mindre skader.

Inspireret af South Park
Facebookgruppen er baseret på et afsnit af 'South Park' fra 2005, hvor Cartman beskriver rødhårede mennesker som 'onde' og 'uden sjæl'.

Ifølge politiet har adskillige børn lagt beskeder på gruppen, hvor de praler med at have udført overfald på den nationale 'spark en rødhåret dag'. Gruppen er nu lukket ned.

Skolen tager sagen meget alvorligt. I en meddelelse til alle forældrene understreger de, at der samarbejdes tæt med politiet for at finde gerningsmændene. Og elever, der ved noget om episoderne, opfordres selvfølgelig til at stå frem.

Udbredt problem
Også i England og Canada har 'Kick a Ginger Day' voldt problemer.

På flere skoler er elever blevt bortvist for at mobbe og planlægge overfald på rødhårede 20. november.

På to Isle of Man High Schools er mindst to elever blevet sendt hjem, og i en skole i Halton i Canada blev hele 25 elever suspenderet for at overfalde fire rødhårede klassekammerater.

I kølvandet på den oprindelige 'Kick af Ginger Day'-gruppe, der blev oprettet sidste år og fik mere end 5000 medlemmer, er der lavet adskillige kontra-grupper. Som for eksempel 'National Hug a Ginger Day'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere