Søvnbilister stoppes med chili

Det er forår - og sæson for bilister, der falder i søvn bag rattet. I hvert fald i Kina. Så derfor bevæbner politiet i Sichuan-provinsen sig med det stærkeste våben de har

Sæt tænderne i en frisk chili - og undgå at falde i søvn bag rattet! Rådet, eller ordren, kommer fra kinesisk politi. (Arkivfoto)
Sæt tænderne i en frisk chili - og undgå at falde i søvn bag rattet! Rådet, eller ordren, kommer fra kinesisk politi. (Arkivfoto)

Det er marts, og foråret står for døren. Og i Kina betyder det sæson for bilister, der falder i søvn bag rattet.

I megaby-regionen Chongqing har politiet derfor taget skrappe midler i brug. Det tætbefolkede storbyområde, der huser knap 30 mio. mennesker, fungerer også som gennemkørsel for rejsende fra provinserne Sichuan, Yunnan og Hunan.

Alle tre er de kendte for deres stærkt krydrede mad.

Og bevæbnet med rå chilipebere fra det lokale køkken er politiet i Chongqing nu begyndt at standse bilisterne på de trafikerede veje med et stærkt tilbud.

Politiet tilbyder friske chilifrugter, der skal holde bilisterne vågne på de lange strækninger, der foruden søvnige bilister er berygtet for almindelig vanvidskørsel og lastbiler, der i høj fart skifter bane efter for godt befindende, uden at vise af.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen