20 par skolebørn i kysse-protest

Skoleinspektør i Østrig er oppe imod stærke kræfter: Han vil forbyde eleverne at kysse i skoletiden, men forbudet er blevet mødt med uhæmmet kysseri

De 20 unge par i demonstrationen kastede sig med dødsforagt ud i protest-snaveriet. (Arkivfoto: Pymca)
De 20 unge par i demonstrationen kastede sig med dødsforagt ud i protest-snaveriet. (Arkivfoto: Pymca)

20 par, alle bestående af elever fra Hauptschule Gunskirchen i Linz i Østrig, har gennemført en virkelig dybtfølt demonstration mod en beslutning, truffet af deres skoleinspektør:

Skoleinspektøren har i et brev til forældrene bedt dem medvirke til, at eleverne afholder sig fra at demonstrere 'handlinger fra intimsfæren' i skoletiden. En vane blandt eleverne med at kysse på hinanden var blevet inspektøren for meget - nu kunne det være nok!

Kys-in ved skolerådet
Men det syntes de søde unger ikke! En organisation, som hedder 'Kritiske Elevers Aktion', har sat sig i spidsen for en protest og har overrakt den regionale skolerådsformand, Fritz Enzenhofer, en protest med opfordring til at trække kysseforbudet tilbage.

De demonstrerende benyttede anledningen til at kysse længe og inderligt foran Oberösterreichs landsskoleråds bygning.

Hvad med vold og narko
Men det er ikke kys og klap altsammen. Elevernes formand, Klaus Baumgartner, peger på det skæve i, at skolen ikke har bedre at tage sig til end af forbyde kys, mens andre skoler lægger vægt på at få eleverne til at forholde sig til vold og narkoproblemer.

En forhandling mellem eleverne og myndighederne har endnu ikke ført til noget resultat

0 kommentarer
Vis kommentarer