En, to, tre - se Ninus gå i minus

Ikke for børn og sarte sjæle: Frygtløs fiskehejre går amok på kanin og giver hollandsk naturfotograf et scoop af en billedserie

Fiskehejren har fanget den lille kanin og holder godt fast med næbbet, så den ikke kan slippe væk. (Foto: Bulls)
Fiskehejren har fanget den lille kanin og holder godt fast med næbbet, så den ikke kan slippe væk. (Foto: Bulls)
Den må have læst om det der med varieret kost. For fiskehejren her burde sætte næbbet i frøer, småfisk og krebsdyr. Kaniner står bestemt ikke på fuglens liste over foretrukne retter.

Ikke desto mindre var det menuen for denne hejre, der her er fanget af naturfotografen Ad Sprang i Vianen i Holland.

Sult gør mester
Egentligt burde den pelsede fætter være en alt for voldsom mundfuld for fuglen, men sult kan gøre underværker, når det drejer sig om at lære nye tricks.

Ikke alene fangede fuglen sit kødfulde bytte. Da kaninen blev ved med gøre modstand, trak hejren den med hen til vandet, hvor den simpelt hen druknede det hjælpeløse kræ.

Da Ninus endelige åndede ud og lå slap i fuglens næb, kunne kødfesten gå i gang.

Det er sjældent, at de frygtløse hejrer bliver foreviget, mens de jager landdyr. Men det er tidligere set, at blandt andet rotter har være en yndet spise for netop hejren.1 af 3 Der er ikke noget mere irriterende end mad, der bevæger sig i maven. Derfor drukner hejren kaninen, før den bliver slugt. (Foto: Bulls)
2 af 3 Fravel, Ninus. Der er et stykke vej fra frølår og krebsdyr, som menuen plejer at stå på, til hel kanin med pels. (Foto: Bulls)
3 af 3 Fiskehejren har fanget den lille kanin og holder godt fast med næbbet, så den ikke kan slippe væk. (Foto: Bulls)
0 kommentarer
Vis kommentarer