Julemand fyret for 'sexchikane'

En australsk julemand er blevet fyret fra et stormagasin, fordi han fornærmede de kvindelige gæster ved at le på julemandsmåden

En 70-årig julemand fra Australien har måtte hænge sit udstyr til side efter en fyring fra et stormagasin. (Arkivfoto: Ole Buntzen)
En 70-årig julemand fra Australien har måtte hænge sit udstyr til side efter en fyring fra et stormagasin. (Arkivfoto: Ole Buntzen)

Ham, der skulle sprede glæde og god julestemning, endte med at skræmme kunderne væk med diskriminerende gloser. I hvert fald de kvindelige kunder i et australsk shoppecenter. En 70-årig julemand er blev nemlig fyret fra et stormagasin i Cairns, fordi han råbte 'luder' til de besøgende.

Eller i realiteten råbte han bare 'ho ho ho', som enhver anden julemand ville gøre for at få folk i rette stemning op til helligdagen. Problemet er blot, at 'ho ho ho', betyder 'luder, luder, luder' på amerikansk slang. I stedet skulle han have råbt 'ha ha ha'.

- De forsøger simpelthen at ødelægge den gode julestemning, siger den fyrede John Oakes, som har været julemand i ti år.

Fyret for anden gang
Det er dog ikke første gang, at den erfarne hellighed er blevet frataget tjenesten. Han er nemlig også blevet fyret fra et andet stormagasin for at synge 'Jingle Bells'.

- Manageren sagde, at hun ikke havde brug for mig mere. Da jeg spurgte hende hvorfor, sagde hun: Du sagde 'ho ho ho' og det er ikke passende, forklarer den arbejdsløse julemand, der tydeligvis er forarget over den 'sippede' holdning.

- Ikke passende? Helt ærligt, Julemanden har jo altid sagt 'ho ho ho' for himlens skyld. Jeg måtte heller ikke synge, siger John Oakes.

Ifølge stormagasinets egen forklaring blev den 70-årige julemand dog fyret på grund af hans attitude.

- Vores julemænd bliver ikke fyret for at bruge det udtryk, lyder forklaringen.

John Oakes må nu se sig om efter et andet sted at sprede julestemning. Og han er stadig parat til at synge og råbe enten 'ho' eller 'ha'. Eneste forhindring er dog, hvis han skal tage turen gennem skorstenen. Der sætter han nemlig selv grænsen.

1 af 2 En 70-årig julemand fra Australien har måtte hænge sit udstyr til side efter en fyring fra et stormagasin. (Arkivfoto: Elfer)
2 af 2 En 70-årig julemand fra Australien har måtte hænge sit udstyr til side efter en fyring fra et stormagasin. (Arkivfoto: Ole Buntzen)
0 kommentarer
Vis kommentarer