Sengekants-helten død

Søren Strømberg død af kræft, 56 år.

Sengekantshelten Søren Strømberg, 56, døde i går af kræft på Rigshospitalet i København. Han går ikke tørstig i graven.

Det er ikke mere en to år siden, han vinkede farvel til sin med- og modspiller gennem en halv snes film Ole Søltoft:

- Samarbejdet med Ole var det bedste, der hændte mig i min filmkarriere.

Søren Strømberg og Ole Søltoft spillede sammen i en halv snes film, først og fremmest de berømte sengekantsfilm fra Palladium, hvor det gik lystigt til i mazurkatakt med Birthe Tove, Karl Stegger, Annie Birgit Garde og mange andre kendte navne. Filmene dukker stadig op med kultagtig succes på tv-stationer og ikke mindst i videoverdenen.

One man show
Efter skilsmissen fra sin seneste kone sagde Søren Strømberg:

- Når jeg dør, skal jeg begraves single. Ikke noget med sørgende ligfølge. Jeg har altid haft det bedst med oneman-shows.

Han opgav karrieren som ægtemand efter seks ægteskaber. Den startede med Grethe, så fulgte Lillian, der nåede kobberbryllup, Tina holdt i tre år, Jytte i to, Lenni i tre og endelig Rigmor i fem. Det er ikke mere end et par år siden, de var på skilsmisseferie sammen.

- Jeg elskede dem alle sammen. Men giftes? Aldrig mere, jeg har fået nok, sagde Strømberg og holdt det- så vidt vides.

Han kunne være jordens mest hjertelige og givende menneske - og forære alt væk. I for mange situationer osse sig selv. Det førte ofte til, at han måtte leve livet i sin femværelses med hank, som han kaldte sin kuffert. Ud over skuespille-riet var han værtshusholder, diskoteksejer og jazzmusiker.

Tørstig sjælL
- Jeg er lige så fordrukken som min far - og lige så meget på røven, påstod Søren. Hans far Yngve Strømberg var bagmand for den legendariske Radio Merkur, der som den første frie lokalradio brød DR's monopol.

Det var osse ham, der gik ind til formand Spies, rakte knytnæven frem og sagde:- Hvad vil du give for det, jeg har i min hånd? - De blev enige om 50.000 kr. Strømberg åbnede hånden og gav Simon Spies en lille krøllet seddel, hvorpå der stod: Spies, rejs og vær glad. - Det er firmaets slogan den dag i dag.

Strømberg-familien har sat sine spor. Søren nåede 145 film - alt for meget inklusive.

Det var en glad dreng, der døde ensom på den sengekant, der gjorde ham berømt.

Rud
0 kommentarer
Vis kommentarer