Dødsstjernen kan stå klar om 800.000 år

En gruppe amerikanske studenter barsler med ideen om at bygge dødsstjernen fra Star Wars. Tidsperspektivet lyder på 800.000 år, og prisen er den nette sum af 852 billioner dollars

De fleste har på et tidspunkt været opslugt af Star Wars universet, og med bævrende læber fulgt Darth Vader og hans imperie.

Men for en gruppe unge amerikanske studerende, er fascinationen ikke endt på et drengeværelse, tværtimod, de har istedet brugt studietiden på at regne ud hvordan, og hvornår dødsstjernen kan stå klar.

Dødsstjernen kan ifølge amerikanerne blive til virkelighed det kræver bare et bankbeløb på 852 billioner dollars og en smule tålmodighed.

Helt præcist har de regnet sig frem til, at dødsstjernen kan stå klar om 800.000 år, hvis banken altså vel at mærke giver lov til at trække over på kassekreditten.

Ifølge magasinet Ny Teknik, har studenterne ved Lehigh University i USA, brugt konstruktionen af hangarfartøjet HMS Illustrious som inspiration, og ganget materialet så det passer med dødsstjernens volume.

Mængden af stål der vil være påkrævet for byggeriet er 1,08 billioner, og da stålproduktionen i verden er 1,3 milliarder tons om året vil det altså tage 800.000 år at færdiggøre byggeriet. Omkostningerne af stålet vil være omkring 852 bilioner dollars.

Hvad formålet med selve dødsstjernen så skal være, melder hverken studenter, eller magasinet noget om.

0 kommentarer
Vis kommentarer