Trafikstop udløste 14 timers anal-helvede

Amerikanske David Eckert lagde krop til groft magtmisbrug, hævder sagsanlæg

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Et trafikstop blev et mareridt for en mand, der røg med på stationen i New Mexico, USA, og blev udsat for en 14 timer lang anal-undersøgelse, skriver lokale medier.

David Eckert siger, at han blev udsat for både manuel undersøgelse af anus, tarmskylninger, røntgenundersøgelser samt en kikkertundersøgelse – alt sammen i jagten på narko.

Trods den grundige undersøgelse fandt politiet aldrig narko i David Eckert. Nu lægger han sag an mod politi og læger, der udsatte ham for den ydmygende behandling.

- Det er som taget ud af en science fiction-film: Amerikanske myndigheder, der udsætter folk for anal-undersøgelser, siger advokat Shannon Kennedy til KOB-TV.

David Eckert blev i januar standset af en patruljevogn i Deming, New Mexico, fordi han havde en flænge i forruden.

Kneb ballerne sammen
Da han trådte ud af sin bil, mente betjenten at kan kneb ballerne mistænkeligt hårdt sammen – angiveligt et tegn på, at han kunne have skjult narko i numsen.

Den fejlagtige observation blev startskuddet på 14 mareridtsagtige timer, som David Eckert næppe nogensinde vil glemme.

Først tilkaldte betjenten en narkohund, der gennemsnusede bilen uden at finde ulovlige stoffer. Alligevel blev Eckert taget med til hospitalet, hvor læger skulle bistå med undersøgelsen.

Ifølge sagsanlægget blev Eckert udsat for den helt store behandling.

Selv om Eckert protesterede højlydt, gik lægerne i gang med undersøgelserne under politiets anvisning. Sagsanlægget giver en detaljeret beskrivelse af det smertefulde forløb:

Måtte bøje sig forover
Først undersøgte lægerne hans tarmåbning med en finger. Da de intet ulovligt fandt, blev han røntgenfotograferet.

Da røntgenfotografiet heller intet mistænkeligt viste, måtte han igen bøje sig forover og lade sig undersøge af endnu en lægefinger – igen uden resultat.

- Lægen sagde, at det eneste han kunne finde i Eckerts anus var afføring, hedder det i sagsanlægget.

Her skulle man tro, at politiet ville give op. Men tvært imod. Nu tog myndighederne grundigere midler i brug.

David Eckert blev ifølge sagsanlægget udsat for en tarmskylning og derefter tvunget til tømme sin tarm foran læger og politi. Han måtte også se på, mens de undersøgte hans afføring. Igen fandt de ingen narko.

Tre gange tarmskylning
Men myndighederne gav ikke op så let. Lægerne gennemførte yderligere to tarmskylninger, men der blev stadig ikke fundet narko.

Så blev Eckert røntgenfotograferet for anden gang – igen uden resultat.

Til sidst blev han bedøvet og udsat for koloskopi - en undersøgelse, hvor en kikkert indføres gennem anus. På en tv-skærm kunne politiet konstatere, hvad de egentlig allerede burde vide: Eckert skjulte ingen narko.

Klokken var to om natten, da Eckert blev løsladt uden sigtelse. Han har anlagt søgsmålet mod byen Deming, politiet i Deming samt adskillige betjente og læger.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere