Chokeret parkbetjent fandt kridhvid kænguru

Australske parkbetjente har fundet en ekstremt sjælden albino-kænguru

Australske parkbetjente har spottet en kridhvid kænguru i en nationalpark nær Australiens hovedstad, Canberra (Foto: Rohan Thomson, The Canberra Times)
Australske parkbetjente har spottet en kridhvid kænguru i en nationalpark nær Australiens hovedstad, Canberra (Foto: Rohan Thomson, The Canberra Times)

Kænguruer er ikke et sjældent syn i Australien, men alligevel var der en, der fik australske parkbetjente i Namadgi National Park nær Canberra til at spærre øjnene op.

Blandt mange andre ordinære kænguruer fik parkbetjenten øje på en kridhvid albino-kænguru med sine karakteristiske røde ører.

Og det er langt fra hver dag, den type kænguruer lader sig fange på kamera.

- Den er meget sjælden, det er der ingen tvivl om, siger direktøren for Namadgi National Park, Brett McNamara, til den australske udgave af avisen The Guardian.

Se også: Politiker fik bank af kænguru

Farven et problem
Ifølge Brett McNamara er albino-kænguruens karakteristiske pelsfarve dens største problem i naturen.

- Hun falder udenfor i sit naturlige habitat, og det er generelt ikke en god ting. De andre kænguruers grålige farve hjælper dem med at camouflere sig, så de kan gemme sig fra rovdyr.

- Det har ikke været nemt for kænguruen at overleve, uden at blive taget af vilde hunde eller ræve. Dens farve gør den også sårbar, fordi den lettere bliver solbrændt, forklarer han.

Brett McNamara fortæller til The Guardian, at der ikke er blevet set andre hvide kænguruer i området i nyere tid. Albinisme er en ekstremt sjælden genetisk defekt, som kan ramme alle dyr - også mennesket, den mest udbredte art af pattedyr.

Se den hvide kænguru på billedet over artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere