'Dansk' ø besat af fremmede pirater

En lille dansk ø i Norge er midtpunkt i en diplomatisk strid om aggressiv imperialisme

Øen 'Lille Danmark', der ligger i vandet ud for den norske by Sandvika nær Oslo (se billede ovenfor), er blevet invaderet af fremmede imperialister. Her ses det britiske flag - til stor forargelse for områdets danskere - i toppen af øens flagstang. (Foto: Budstikka/ Hanne Wien)
Øen 'Lille Danmark', der ligger i vandet ud for den norske by Sandvika nær Oslo (se billede ovenfor), er blevet invaderet af fremmede imperialister. Her ses det britiske flag - til stor forargelse for områdets danskere - i toppen af øens flagstang. (Foto: Budstikka/ Hanne Wien)

Der udspiller sig et diplomatisk drama af dimensioner i vandet ud for den norske by Sandvika, der ligger cirka et kvarters kørsel fra Oslos centrum.

I vandet ud for Sandvika ligger den mikroskopiske ø 'Lille Danmark', som ikke består af meget mere end sten, krat og en flagstang.

Og netop flangstangen har ifølge avisen Budstikka givet anledning til beskyldninger om, at britiske pirater har overtaget øen i et lysende eksempel på aggressiv imperialisme.

- Vi ser til vores store forskrækkelse, at der er hejst et britisk flag på Lille Danmark, og at der ligger et sørøverlignende fartøj ud for kysten af Lille Danmark. Det går jo ikke an, skriver vicekonsul Lene Sørensen fra den danske ambassade i Norge i et brev til Bærum Kommune, der ejer den lille ø i Oslofjorden.

Men noget tyder på, at vicekonsul Lene Sørensen ikke ligefrem er villig til at gå i krig for at få øen tilbage.

- Vi tænkte at Bærum Kommune måtte vide dette og måske sejle ud og hejse det danske flag igen. Altså, det er bare en spøg, fordi vi har lidt sjov af det her på ambassaden, siger hun til Budstikka.

Her ligger 'Lille Danmark'</div><br /><br /><p><b>Vil kæmpe for øen</b><br /> Ifølge Budstikka er 'Lille Danmark' et yndet udflugtsmål, når områdets danskere fejrer Danmarks nationaldag den 5. juni.</p><p>Og eksildanskernes tilknytning til øen er tilsyneladende så stor, at en talsmand fra Bærum Kommune tidligere har lovet dem evig brugsret til øen.</p><p>Formanden for det <a href="http://dansksamfund.info/" target="_blank">danske samfund i Oslo</a>, Hans Christian Iversen, ser mere alvorligt på mødet med den fremmede besættelsesmagt.</p><p>- Jeg synes ikke specielt godt om det. Vi har måttet hejse det danske flag flere gange. Hvor mange gange skal vi blive nødt til det, spørger Hans Christian Iversen, da Budstikka konfronterer ham med den nylige invasion af øen.</p><p>Et bestyrelsesmedlemmer i den danske forening har rundsendt en sms, hvori han opfordrer foreninges medlemmer til at stå imod.</p><p>- Danskere, foren jer og gå til kamp. Vi må tage en tur og genrejse det danske flag, hedder det i sms'en.</p><p>'Lille Danmark' er tidligere blevet invaderet af fremmede magter. For eksempel har ukendte aktivister flere gange skiftet det danske flag ud med et norsk.</p>
1 af 2 Øen 'Lille Danmark', der ligger i vandet ud for den norske by Sandvika nær Oslo (se billede ovenfor), er blevet invaderet af fremmede imperialister (Foto: Bing Maps)
2 af 2 Øen 'Lille Danmark', der ligger i vandet ud for den norske by Sandvika nær Oslo (se billede ovenfor), er blevet invaderet af fremmede imperialister. Her ses det britiske flag - til stor forargelse for områdets danskere - i toppen af øens flagstang. (Foto: Budstikka/ Hanne Wien)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere