Rolig! Klokken er 12 klokken 12

Rådhusuret i København er bagud, men der bliver styr på det, før vi går ind i 2014

Da vi ikke ved præcis hvad klokken var, da dette billede blev taget, skal vi ikke gøre os kloge på, om tiden passer (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
Da vi ikke ved præcis hvad klokken var, da dette billede blev taget, skal vi ikke gøre os kloge på, om tiden passer (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)

En af Ekstra Bladets årvågne læsere fik alarmklokken til at bimle.

'Rådhusuret er et minut bagud', lød den dystre melding mandag middag.

Og det går jo ikke.

Hvis Danmarks 5,6 millioner indbyggere kom et minut for sent ind i 2014, så ville det hele blive noget rod. Vi ville således være over 93.000 timer eller mere end 3800 døgn bagud inden året overhovedet går i gang. Altså mere end ti år smidt væk, bare fordi den store viser på Jens Olsens verdensur ikke kan følge med tiden.

Ekstra Bladets redaktion ligger som bekendt på Rådhuspladsen i København, så researcen var ligetil. Et smut ned på pladsen bekræftede, at læseren havde ret.

Vi fik omgående aktiveret vores 'departement for overdreven læserservice' og tog telefonisk kontakt til Københavns Kommune.

Efter viderestilling fra nogle ferieramte telefoner i forskellige afdelinger endte vi hos Økonomiforvaltning.

Og vi kan heldigvis berolige alle bekymrede.

- Det er et eksternt firma, der står for vedligeholdelsen af uret, og for at det er til at stole på. Rent rutinemæssigt bliver uret hvert år kontrolleret og stillet nytårsaftensdag mellem klokken 15 og 16. Så i morgen aften vil det passe, når vi rammer midnat, lød meldingen.

Således kan vi alle være sikre på, at vi rettidigt kan hoppe ind i det nye år - hvis vi altså husker, at klokken er 24, når vi hører det første klokkeslag.

0 kommentarer
Vis kommentarer