Forfrossen flugtfange melder sig selv

28 graders frost var værre end hotel gitterly: Det hårde vintervejr i USA har fået en flugtfange til at melde sig selv til politiet

Robert Vick kunne kun klare et døgns frihed i 28 frostgrader før han bukkede under og forlangte at komme tilbage til sin varme celle, (Politifoto)
Robert Vick kunne kun klare et døgns frihed i 28 frostgrader før han bukkede under og forlangte at komme tilbage til sin varme celle, (Politifoto)

Man ved det er koldt, når kriminelle ringer til politiet for at få lov til at komme i fængsel.

Og det er præcis, hvad der skete, da den amerikanske flugtfange Robert Vick mandag kontaktede myndighederne i Kentucky for at melde sig selv blot en dag efter, han var brudt ud af fængslet.

Se også: Efter snestorm: Så er der haj

42-årige Vick marcherede målrettet ind på et motel og bad receptionisten om at ringe til politiet, fordi han ville tilbage i fængslet for at slippe væk fra den arktiske kulde, skriver AP.

- Det var helt klart af hans egen fri vilje. Det er for koldt derude til at løbe rundt. Jeg forstår til fulde, hvorfor gerningsmanden meldte sig selv, siger Sherelle Roberts, talskvinde for politiet i Lexington, Kentucky, til AP.

Robert Vick, der afsoner seks år for indbrud, måtte stå model til hele 28 graders frost, inden kulden blev for meget for ham.

Se også: USA i kuldechok: Flere døde mens de skovlede sne

Da politiet kom og anholdt ham, måtte han behandles for nedkøling, inden turen gik tilbage til hotel gitterly efter blot et døgn i friheden, skriver AP.

Det hårde vintervejr, som hærger det meste af USA, har kostet adskillige menneskeliv og lammet flytrafikken i store dele af landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer