TV: Museumsgæst smadrer uvurderlig vase

- Rør ikke, advarede museumsvagt en besøgende, inden han løftede en uvurderlig kunstvase op og smadrede den i gulvet

Om 51-årige Maximo Caminero har noget imod farven grøn, eller han bare ikke kan udstå kunsteren Ai Weiwei, skal være usagt.

Til gengæld er manden med bopæl i Miami ikke bange for at vise, når han føler, hans egen kunst er underrepræsenteret på byens Pérez Art-museum.

Således valgte amerikaneren i weekenden, uden tøven og trods advarsler, at løfte en af sin kinesiske kunstkollegas 19 udstillede vaser på museet op og smadre den i gulvet foran et formentligt lettere forbavset publikum.

Se også: TV: Her smadrer rullesten 300 år gammelt hus

- Rør ikke, kan man på optagelsen af episoden ovenfor høre en af museets vagter advare, da Caminero begynder at røre på sig.

Det lod dog ikke til at påvirke den arrige mand, der efter at fuldført sin 'aktion' køligt stak hænderne i bukselommerne.

Caminero har efterfølgende fortalt, at han gjorde det som en protest mod museets manglende repræsenation af lokale kunstneres værker.

Vasen har aldrig været solgt, og er blandt derfor ikke blevet vurderet.

Tilbage i 2007 blev ni Ai Weiwei-vaser dog solgt for i alt 850.000 kroner, hvilket indikerer at vasen i Miami kan han haft en værdi i nærheden af små 100.000 kroner.

Se den besynderlige protestaktion i klippet over artiklen!

0 kommentarer
Vis kommentarer