Hund vidner i mordsag

En labrador har været i vidneskranken for at hjælpe fransk politi med at finde gerningsmanden, der dræbte hundens ejer

En hund er sat i retten i Frankrig for at hjælpe med at opklare mysteriet om, hvem der dræbte dens ejer. (Billedet er fra en anden sag). (Foto: AP)
En hund er sat i retten i Frankrig for at hjælpe med at opklare mysteriet om, hvem der dræbte dens ejer. (Billedet er fra en anden sag). (Foto: AP)

Man siger, at kropssprog fortæller mere end ord. Ikke desto mindre har politiet i Tours i Frankrig taget ordene bogstavligt, da de fik en hund til at afgive 'forklaring' i en fransk mordsag.

Hunden, som hedder Tango, er sat til at hjælpe politiet med at identificere, hvem der myrdede hundens ejer. Derfor blev Tango i dag indkaldt til retsmødet i Tours, i det vestlige Frankrig, oplyser den engelske avis Mirror.

Den mistænkte i sagen blev sat til at true den ni-årige Tango med et bat for at se, hvordan hunden reagerede i situationen. Ligeledes blev samme eksperiment afprøvet på en anden labrador, hvorefter det franske politi sammenlignede reaktionerne fra de to hunde.

Forsvar afviser dyreforsøg
Politiet mener, at begge hund reagerede mærkbart i forsøget, men den mistænktes forsvarer Georges Lafarge afviste, at man kunne bruge hunde-forsøget som bevis i sagen.

I et interview til den tyske radiokanal RTL forklarer Georges Lafarge, at denne form for eksperiment sætter en farlig procedure og er helt urimelig over for hans klient.

- Det er meget bekymrende for det franske retssystem.

- HVis en dommer ignorer fornuft og omgiver sig med eksperimenter, der er urimelige, bliver det farligt system, siger han til RTL.

Flere hunde i retten
Det er dog ikke første gang, at det franske retssystem får en hund til at afgive vidneforklaring i retten.

Tilbage i 2008 blev en kvinde fundet hængt i sin egen lejlighed i Paris. Her var hunden Scooby det eneste vidne i sagen.

Politiet troede det var selvmord, men kvindens familie var overbevist om, at hun var blevet myrdet. Derfor prøvede anklageren at se, hvordan Scooby reagerede over for den mistænkte.

Det siges, at hunden havde gøet voldsomt.

På grund af sagens kontoversielle karakter, foregik retsmødet under lukkede døre, men en dommerfuldmægtig blev sat til at observere hundens adfærd under mistænktes krydsforhør.

Hvor meget hundens reaktion hjalp retten dengang vides ikke. Sagen om labradoren Tango vil formentlig blive afgjort i næste uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer