Europas mest beskidte menneske?

58-årig tjekker sover på en bunke af varm aske

Den 'hjemløse' Ludvik er sort af aske. (Foto: SWNS)
Den 'hjemløse' Ludvik er sort af aske. (Foto: SWNS)

Ludvik Dolezal beskrives som Europas mest beskidte menneske, og ikke uden grund. Den 58-årige mand sover nemlig hver nat på en bunke aske - helst lun, skriver den britiske avis Daily Mail.

Derfor har Dolezal stort set brændt alle sine ejendele inklusiv sin seng i håb om at kreere det perfekte sted at sove.

- Jeg har et bål brændende hele dagen og indtil jeg går i seng klokken halv otte, siger han til avisen.

Dolezal bor i en gammel forladt hus og forklarer, at han har en psykisk lidelse som gør, at han ønsker 'at dele sit liv med ild og aske.'

- For det meste brænder jeg træ og buske, der gror rundt omkring. Men det skal være tørt og glødende, understreger han.Her ses Ludvik sammen med en af sine få ejendele, som han ikke har brændt. (Foto: SWNS)
Her ses Ludvik sammen med en af sine få ejendele, som han ikke har brændt. (Foto: SWNS)


Bedre når jeg ryger
De lokale i den tjekkiske by Novy Bydzov kender alt til den 58-årige, og nogle gange bidrager de til særlingens behov. Flere lokale kommer eksempelvis med gamle dæk til ham.

- Jeg brænder også gummi, det er intet problem. Dæk er rigtig gode, fordi de afgiver god varme, men de ryger også en del, så jeg er tvunget til at gå udenfor en gang imellem, siger han.

Ludvik Dolezal for omkring 1000 kroner om måneden i bistandshjælp af den tjekkiske regering, men han får ikke udleveret pengene. De ryger i stedet ned til en lokal butik, hvor han kan hente mad og cigaretter hver dag, så han ikke går ud og bruger alle pengene på én gang.

- Jeg har konstant vejrtrækningsproblemer. Jeg ryger konstant, en pakke om dagen, og det hjælper mig. Jeg kan bedre trække vejret, når jeg ryger, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer