Hagekors-bygning i USA var en smutter

Nogle bygninger ved en marinebase i Californien danner et tydeligt hagekors og er blevet genstand for overvældende interesse på internettet

Hagekors-bygningen i Californien har været genstand for mange fantasifulde konspirationsteorier på internettet.
Hagekors-bygningen i Californien har været genstand for mange fantasifulde konspirationsteorier på internettet.

En uheldig sammenstilning af bygninger på den amerikanske marinebase i Coronado ved San Diego i Californien er blevet et populært emne på internettet. Til sammen danner bygningerne nemlig et tydeligt hagekors.

De seks bygninger i Californien er for alvor blevet berømte, efter Google lancerede den gratis tjeneste Google Earth, hvor man kan se det meste af verden fra luften.

Kult på internettet
På det seneste har bygningerne på det nærmeste opnået kultstatus blandt bloggere og internetbrugere. Samtidig er forskellige fantasifulde historier begyndt at dukke op. Blandt andet hævder vedholdende rygter, at der nu er planer om at bygge om, for at komme det uheldige symbol til livs.

Det rygte kan pressetalsmand for Naval Base Coronado - Steve Fiebling - dog afvise.

- Vi er godt klar over, hvordan disse bygninger ser ud. De har været flittigt brugt i et halvt århundrede, og vi har planer om at bruge dem lige så flittigt i fremtiden, fastslår han.

Afviser fantasifuld teori
Det var arkitektfirmaet Hendrick & Mock fra San Diego, der stod bag bygningerne, der blev opført mellem 1968 og 1969. Desværre blev det først for sent opdaget, hvordan bygningerne var placeret i forhold til hinanden.

I artiklen på dagbladet.no afviser pressetalsmand Steve Fiebling desuden teorierne om, at de to bygninger til venstre for hagekors-bygningerne skulle forestille bombefly på vej til at destruere det oldgamle symbol, som nazismen og fantasifulde internetbrugere må siges at have gjort ganske god reklame for.

1 af 2 Det amerikanske forsvar har til norske dagbladet.no fortalt historien bag den berømte hagekors-bygning i Coronado.
2 af 2 Hagekors-bygningen i Californien har været genstand for mange fantasifulde konspirationsteorier på internettet.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere