Danskerne har brug for gratis knus

Reaktionerne er mange og forundringen stor, når elever fra Odense deler gratis knus ud på gaden. Men det er noget, danskerne trænger til, lyder det

- Vi vil bare give folk en god oplevelse og et dejligt varmt og stort knus, fortæller eleverne fra Andebølle Ungdomshøjskole. (Privatfoto)
- Vi vil bare give folk en god oplevelse og et dejligt varmt og stort knus, fortæller eleverne fra Andebølle Ungdomshøjskole. (Privatfoto)

Et bredt smil, et venligt sind og et par åbne arme. Mere skal der ikke til for at sprede kærlighed og glæde. Det mener i hvert fald en gruppe højskoleelever fra Fyn, når de deler 'free hugs' eller på dansk 'gratis knus' ud til tilfældigt forbipasserende i Odense centrum.

Folk vendte tilbage
- Der er ikke nogen bagtanke. Formålet er simpelthen bare at uddele gratis kram og gøre rigtig mange mennesker rigtig glade. Og så håber vi, at andre vil sprede det gode budskab videre, lyder det fra Yael Elbaum, 17-årig elev og nu frivillig krammeuddeler fra Andebølle Ungdomshøjskole.

Sammen med 30-40 andre elever tilbragte hun det meste af lørdagen med at dele gratis knus og kram ud til gågængerne i Odense. Ikke alle lige imødekommende, de fleste nærmere mistroiske og forundrede over, at det ikke kostede penge, men i sidste ende kunne folk ikke stå for fristelsen. Flere kom endda tilbage for at få et ekstra knus med på vejen.

Grænseoverskridende
- Det er grænseoverskridende at gå hen til et umiddelbart lukket menneske med et stort smil for at give et knus. Men de fleste ender med at blive rigtig glade, og vi har fået mange gode reaktioner fra folk. Sjovt nok var der flest ældre mennesker, som søgte os. Måske er det fordi, de er mere ensomme eller også fordi, de unge mennesker er mere generte og pinlige over det. Men vi vil bare give kærlighed til folk, så de føler sig værdsat. På den måde føler man sig også selv som et bedre menneske, fortæller Yael Elbaum til ekstrabladet.dk.

Det er højskolens lærer Fernando Ramon, der kom på idéen med krammeprojektet, som i virkeligheden startede i Australien. I modsætning til hans eget hjemland Bolivia, oplever han, at mange danskere er meget reserverede og indelukkede.

Alle har brug for et knus
- Alle mennesker kan have brug for et knus. Og det her projekt skal bare få folks øjne op for, at der er andet i livet end penge, karriere og materielle goder, fortæller den 24-årige Ramon.

Højskoleeleverne vil nu sørge for, at krammeaktionen bliver spredt til andre større byer rundt om i landet. Den 8. juni drager eleverne til Kolding og Fredericia. Ugen efter går turen til Vejle og Horsens, og en tur til København er også under udarbejdelse. Så er du en af dem, som er i underskud, så er der rig mulighed for at rette op det nu.

1 af 3 Så enkelt kan er det. Et knus kræver kun et par åbne arme. (Privatfoto)
2 af 3 Mellem 30-40 unge var spredt rundt om i Odense for at dele gratis knus ud. Nu kommer krammeuddelerne til blandt andet Horsens, Fredericia og København. (Privatfoto)
3 af 3 - Vi vil bare give folk en god oplevelse og et dejligt varmt og stort knus, fortæller eleverne fra Andebølle Ungdomshøjskole. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Verden på vrangen
Mest læste i Verden på vrangen
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen