Min datter har hængt sig

Kai Løvring ramt af ny sorg

- Det er hårdt. Rigtig hårdt. Det er nogle drøje hug, jeg har fået hen ad vejen. Først min kone, Vera, og så to af mine døtre, begge 36 år gamle, da de døde, siger en dybt ulykkelig Kai Løvring.

Den folkekære entertainer er blevet ramt af et nyt hårdt slag af tilværelsen, efter at hans datter Bettina forleden begik selvmord. Bettina Løvring tog livet af sig selv, formentlig som følge af en afgørelse i landsretten, der bestemte, at der ville gå endnu mindst et år, før hun fik sin tvangsfjernede 13-årige søn Stephan hjem igen.

- Jeg vil ikke ønske for selv min værste fjende at skulle opleve at miste et barn. Og nu har jeg selv mistet to, siger Kai Løvring, 70 år, med tunge poser under øjnene, der minder om, hvor svært det har været at modtage den sørgelige nyhed.


Fundet i badekarret
- Min afdøde kone Vera sagde godt nok, at det gjaldt om at få så mange børn, at man kunne tåle at miste et par stykker, men det var sagt i sjov. Det skulle ikke tages bogstaveligt, siger en bedrøvet Kai Løvring, der fik fem døtre med Vera, som døde af kræft natten før nytårsaften i 1994.

I oktober året efter døde datteren Dorthe af årsager, som faderen stadig ikke helt har forstået. En vagtlæge havde ordineret Dorthe, der var Falckredder, nogle smertestillende piller, men de harmonerede ikke med nogle andre piller, som lægen var uvidende om, at hun tog - og det fik fatale følger.

Bettina Løvring boede på Falster med sin nye mand, Svend Erik Holmgrün, og dennes datter fra et tidligere forhold. Svend Erik Holmgrün fortæller til Ekstra Bladet, at den lille familie havde siddet og spist aftensmad og 'som sædvanlig var blevet uvenner over det med Stephan', som han udtrykker det.

Bettina låste sig derfor ind på toilettet, hvor Svend Erik Holmgrün - efter at have brudt den låste dør op med en stor svensknøgle - fandt hende fem-ti minutter senere, liggende i badekarret med en stramt bundet snor om halsen.

- Jeg prøvede at vække hende til live med hjertemassage og kunstigt åndedræt, mens min datter ringede efter politiet. Men der var intet at gøre. Hun var død, siger Svend Erik Holmgrün.

Kampen om Stephan
Parret har de seneste par år kæmpet en forgæves kamp mod myndighederne, der uden videre fjernede sønnen Stephan fra hjemmet ved at hente ham på hans skole uden at orientere moderen.

Som begrundelse angav Rødovre Kommune, hvor familien boede på det tidspunkt, at en læge på Glostrup Sygehus havde konstateret, at drengen havde røde striber på sin ene kind efter en lussing.

En lussing, som Svend Erik Holmgrün indrømmede at have givet ham 'i et ubetænksomt øjeblik', efter at Stephan en dag havde taget en kniv med i skolen og vist den til en kammerat, som han var blevet sur på for at have trampet på hans jakke og mobbet ham i timevis på grund af Stephans overbid.

- Vi har beviser på, at myndighederne begår fejlgreb, og vi har dem sort på hvidt, men dem har ingen været interesseret i at se. Det er det, der har taget så hårdt på Bettina, at hun ikke så anden udvej end at tage livet af sig selv, siger ægtemanden.

Stephan har siden tvangsfjernelsen boet på institutionen Vallø ved Køge, men hvad der skal ske nu, er der ingen, der ved. Som Kai Løvring udtrykker det:

- Han har ikke længere noget hjem, han er tvangsfjernet fra. Han var tvangsfjernet fra moderen, og hun er her ikke mere. Hvad så? Hendes mand er ikke far til Stephan. Den biologiske far bor i Århus, og han har, så vidt jeg ved, været til samtale på Vallø. Men hvad der skal ske, ved jeg faktisk ikke. Der skal være ligsyn i morgen (i dag). Måske får vi så svaret.

0 kommentarer
Vis kommentarer