Fundet i norsk snedrive: Ingen ved hvem han er

Mand i 20'erne kan ikke huske, hvad han selv hedder, eller hvorfor han er i Norge

Kender du denne mand? For det gør han ikke selv. (POLITIFOTO)
Kender du denne mand? For det gør han ikke selv. (POLITIFOTO)

Politiet i Norge står for tiden med en meget usædvanlig sag, som mest af alt minder om noget, man ville forvente at se i Hollywood-filmen 'The Bourne Identity' med Matt Damon i hovedrollen.

I december blev en mand i 20'erne fundet i en snedrive i Oslo, og efter fire måneder er politiet ikke kommet nærmere en beskrivelse af mandens identitet end det. En mand i 20'erne.

Hverken politiet eller manden selv kan nemlig finde ud af, hvem han er. Det skriver VG.

Politiet beder derfor nu om hjælp til at identificere manden, som efter alt at dømme lider af kraftigt hukommelsestab. Han ved ikke, hvad han hedder, hvordan han er havnet i Norge eller nogen andre detaljer fra sit liv. Derfor kalder han sig nu 'John Smith'.

- Vi kom til et punkt i efterforskningen, hvor vi havde forsøgt alt uden at komme nogen vegne. Derfor går vi nu, efter ønske fra manden selv, ud med et billede af ham, siger anklager Sturla Henriksbø fra Oslo-politiet.

Fundet af forbipasserende
Den cirka 20-årige mand taler flydende engelsk med østeuropæisk accent og forstår desuden tjekkisk, slovakisk, polsk og russisk. Han blev i december fundet af en tilfældig forbipasserende i en snedrive, og ifølge det norske politi er der tegn på, at han kan have været udsat for en forbrydelse.

Ifølge den norske professor og afdelingschef i afdelingen for neurologi på Akershus Universitetssykehus, Tormod Fladby, er det usædvanligt men ikke helt nyt med den type hukommelsestab.

- Det ses ofte med denne type hukommelsestab, at man ikke mister sit sprog, men derimod personlige minder om, hvem man er, hvor man kommer fra og lignende, siger han til VG.

For den manden selv er situationen, som nu har stået på i fire måneder, dybt frustrerende.

- Jeg er stået frem med billedet for at finde ud af, hvem jeg er. Jeg ønsker bare at komme ud af denne situation. Den er uudholdelig, siger 'John Smith' til Dagbladet.

Det norske politi har rettet henvendelse til politiet i en lang række europæiske lande, heriblandt Danmark, for at finde ud af identiteten på manden, men altså indtil videre uden held.

0 kommentarer
Vis kommentarer