Her er verdens første mobil-fri fortov

I Kina har man skabt et fortov, som opdeler mobilbrugere og ikke-mobilbrugere

Et socialt eksperiment fra en tv-kanal er blevet til virkelighed i Kina. (Foto: AP)
Et socialt eksperiment fra en tv-kanal er blevet til virkelighed i Kina. (Foto: AP)

Moderne fumlegængere, der koncentrer sig mere om deres smartphone end omgivelserne, får nu deres eget fortov i den kinesiske by Chongqing.

Det sker i form af et opdelt fortov, hvor folk på den ene side kan nyde omgivelserne, mens folk på den anden side kan begrave sig i SMS'er, Twitter og Facebook på deres håndholdte supercomputere 'på eget ansvar.'

Ordensmagten slår dog ikke hårdt ned på urostiftere, der ikke kan holde sig til konceptet.

Fortovet er nemlig privatejet, og konceptet skal tolkes med ironisk distance. Det er beregnet til at minde folk om, at det kan være farligt at tweete, mens du går på gaden, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP fra kommunen.

- Der er masser af ældre mennesker og børn i vores gader, og hvis du går med din mobiltelefon, kan det forårsage unødvendige kollisioner, siger embedskvinden Nong Cheng til AP.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Det begyndte egentligt som et skørt eksperiment på den natur-elskende tv-kanal National Geographic, hvor konceptet blev midlertidigt brugt som en del af et socialt eksperiment. Det skete i den amerikanske by Washington.

Nu har kineserne dog gjort det til virkelighed.

I første omgang virker folk dog mere interesseret i at tage billeder af de sære skilte, som er opstillet ved fortovet, end i at overholde de nye regler.

- Dem, som bruger deres mobiltelefoner, har selvfølgelig ikke set markeringerne på fortovet, siger nong Cheng.

- De ser dem slet ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer