Hovsa! Fræk fejl i nordkoreansk propaganda

Normalt styres kommunikationen benhårdt, men det kan jo smutte

Kim Jong Un indvier et børnehjem i Pyongyang. Der er vanligt arbejdet med opstilling og præsentation, men en lille fræk detaljer er smuttet for regissøren. (Foto: Polfoto)
Kim Jong Un indvier et børnehjem i Pyongyang. Der er vanligt arbejdet med opstilling og præsentation, men en lille fræk detaljer er smuttet for regissøren. (Foto: Polfoto)

Kan du spotte, hvor regissøren enten har fået sig et godt grin eller begået en tanketorsk i billedet herover?

(der er hjælp at hente i bunden af artiklen)

Efter spekulationer om at Kim Jong Un skulle have mistet magten i det indelukkede Nordkorea er den 31-årige, enevældige leder igen dukket op i den stramt styrede propaganda til folket og omverdenen.

Faktisk har det statskontrollerede nyhedsburea KCNA haft ualmindeligt travlt med at følge i hælene på den pludseligt meget aktive statsleder. Mandag blev der udsendt en stribe billeder af Kim Jong Un på besøg på Pyongyang International Airport, hvor man er i fuld gang med at etablere en ny terminal. Op til weekenden overværede han en militærøvelse med KCNA på sidelinien.

Få dage forinden havde han aflagt et nyåbnet børnehjem i Pyongyang et besøg.

Måske var det så også det pludseligt hektiske program, der betød, at et umiddelbart uskyldigt billede slap igennem censuren, for der har sneget sig en detalje med fra børnehjemmet, der normalt ikke er en del af den velsmurte propaganda. Enten fordi regissøren har haft masser af humorisisk overskud eller også er det bare en tanketorsk.

Uanset udløser det formentligt røde ører i det nordkoreanske statsapparat, og farven bliver næppe mindre af, at billedet er fra et børnehjem.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen