Baby-delfin blev brugt til selfies på strand: Nu er den død af det

Delfinen døde formentlig af dehydrering, efter den gik på skift mellem mennesker, der ville tage selfies med den

Delfiner må ikke være for længe oppe af vandet (Arkivfoto: Colourbox)
Delfiner må ikke være for længe oppe af vandet (Arkivfoto: Colourbox)

'Stakkels lille baby-delfin. Mit hjerte er knust. Mennesker er de værste.'

Sådan lyder en af de flere hundrede kommentarer, der er kommet på de opsigtsvækkende billeder af en babydelfin, der bliver brugt som 'trofæ' af en stor menneskemasse, der ville klappe delfinen og tage billeder med den.

Delfinen døde angiveligt af dehydrering ifølge The Telegraph.

Billedet er oprindeligt taget i Santa Teresita i Argentina af manden Hernan Coria, der overværede den store menneskemængde.

Det har fået den argentinske dyreorganisation Vida Silvestre til at gå ud at advare om, at delfinen på billedet er truet. Det er den såkaldte 'La Plata' delfin, der også går under navnet Fransiscana-delfinen.

Det var svært at komme på skudhold af det sårede rådyr, men juleaften lykkedes det at aflive det. (Foto: Per Kanstrup) 112 Raser over dyremishandling: Rådyr gik i dagevis med pil gennem halsen

Den findes kun i Argentina, Brasilien og Uruguay, og der er under 30.000 tilbage i hele verden.

- Denne episode burde hjælpe befolkningen med at forstå, at det haster med at få sat delfinerne tilbage i havet, når de kommer tæt på kysten, lyder det i en udtalelse fra Vida Silvestre ifølge The Telegraph.

Da Katie Brown lagde dette billede op på sin Facebook-profil, væltede det ind med kritiske kommentarer. (Foto: Facebook) Samfund Facebook raser: Kvinde tapede sin hunds mund sammen

- Den har tyk hud fyldt med fedt, som regulerer dens kropstemperatur, så hvis man tager den ud af vandet, forårsager det hurtigt, at den dehydrerer og dør, lyder det videre.

Ifølge Vida Silvestre har der for nyligt været hele to episoder, hvor en delfin er blevet taget op af vandet og båret rundt. I hvert fald i det ene tilfælde er delfinen fundet død, lyder det.

Et par uidentificerede strandgæster er kommet i vælten efter billeder, hvor de poserer sammen med en delfin, er gået virale (Privatfoto) Samfund Turister rider på delfin – billeder af dyremishandling går viralt

18 kommentarer
Vis kommentarer