Blev kaldt 'verdens fedeste dreng': Nu har han tabt 70 kilo

- Han var konstant sulten og havde en enorm appetit

Han var oppe på 194 kilo, da han skulle til at tabe sig (Video: Caters)

Det var ikke nemt for indonesiske Arya Permana. For mens hans jævnaldrende venner kunne løbe, lege og gå i skole, så måtte den nu 12-årige dreng blive liggende i sin seng.

For få år siden vejede han nemlig 190 kilo og var kendt som 'verdens fedeste dreng'. Han kunne ikke bevæge sig, men to år efter har det hele ændret sig.

Det skriver britiske aviser som Metro og Mirror.

Rokayah Somantri, der er mor til Arya, kan huske, at det var svært at mætte sin søn, da han var yngre. 

- Han var konstant sulten og havde en enorm appetit, fortæller moren.

- Han var hele tiden træt og klagede over, at han havde svært ved at trække vejret. Han spiste og sov kun. Der findes ingen større smerte for forældre, end at se deres børn lide.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Ayra kunne kun ligge, da hans vægt var på sit højeste. Han fik som 10-årig titlen som 'verdens fedeste dreng'. Foto: All Over Press
Ayra kunne kun ligge, da hans vægt var på sit højeste. Han fik som 10-årig titlen som 'verdens fedeste dreng'. Foto: All Over Press

Men på to år har Arya tabt sig hele 70 kilo og kan både lege og dyrke sport med sine venner.

I april fik han nemlig en operation, der skulle hjælpe ham med at smide de overflødige kilo, og har siden da været på en streng diæt. Nu spiller han både fodbold, badminton og løber to kilometer om dagen.

Ayra begyndte at tage på allerede, da han var to år gammel, forklarer hans forældre. Til at starte med bekymrede de sig ikke om, hvor stor deres søn var, men efter noget tid forsøgte de at stoppe den konstant stigende vægt.

Selvom Ayra hver dag spiste mad nok til to personer, så vurderede lægen ikke, at hans vægt var farlig.

Derfor tog forældrene sagen i egen hånd og indførte sund kost. Men lige lidt hjalp det. Og til sidst var han så stor, at han kun kunne passe en sarong - et stykke stof, der bindes om hofterne. Men efter operationen er det lykkedes den 12-årige dreng at smide så mange kilo, at han kan bevæge sig.

I dag vejer Ayra 120 kilo, og forældrene er glade for det, deres søn har opnået indtil videre.

- Det føles vidunderligt at se ham spille og gå i skole, siger moren.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nu vejer Arya 70 kilo mindre og kan gå i skole igen. Foto: Ritzau Scanpix
Nu vejer Arya 70 kilo mindre og kan gå i skole igen. Foto: Ritzau Scanpix
 

Ayra måtte stoppe med at gå i skole, da han blev så overvægtig, at han ikke længere kunne gå, men det har ændret sig siden vægttabet, og han nu igen gå i skole med sine venner.

- Vi håber, at han snart vil tabe den sidste overvægt og leve et sundt og normalt liv, som vores andre børn, siger moren ifølge Metro.

52 kommentarer
Vis kommentarer