Casey strikker: Gæt, hvor hun gemmer garnet

Og synes du, at det er ulækkert, så bidrager du måske til hendes næste kunstværk

Casey Jenkins interesserer sig for ulighed. Det viser hun blandt andet ved at strikke med garn, der har været oppe i hendes skede. (Foto: Privat)
Casey Jenkins interesserer sig for ulighed. Det viser hun blandt andet ved at strikke med garn, der har været oppe i hendes skede. (Foto: Privat)

Den australske kunstner Casey Jenkins strikker sine kunstværker, men hun strikker nok lidt anderledes end din bedstemor.

I stedet for at bruge garnnøgler der ruller op udefra, bruger hun garnnøgler, der rulles op indefra.

Og hver gang hun skal have gang i strikkepindene placerer hun garnnøglen oppe i skeden, hvor den bliver siddende indtil hun lægger strikkepindene fra sig igen.

Hun lavede et stykke performance kunst i 2013, hvor hun i 28 dage strikkede i hvidt garn, som så skiftede farve fra hvid til rød tilbage til hvid i takt med, at hun fik menstruation, og at den forsvandt igen.

- Jeg interesserer mig for ulighed, der opretholdes af vane frem for logik, og det er ulighed mellem kønnene et godt eksempel på, siger Casey Jenkins til Ekstra Bladet.

- Kropsdele og produktionsteknikker associeret med kvinder – som strikning og skeden – bliver ofte nedgjort på grund af den association, og jeg tænkte det ville være en god måde at udstille det på. Så i 28 dage strikkede jeg med garn fra min skede for at markere en hel menstruationscyklus.

Udover at strikke udfører Casey Jenkins også kunstformer som street art, community art og performance art, fortæller hun.

Strikketøjet skiftede i takt med Caseys cyklus. (Foto: Privat)
Strikketøjet skiftede i takt med Caseys cyklus. (Foto: Privat)

Dengang skabte det meget forargelse og Casey modtog mange hadske kommentarer, og de danner nu rammen for hendes næste kunstværk, som hun lige nu fremfører til Festival of Live Art i Melbourne.

Casey strikker nu nogle af de hadske kommentarer, som hun fik efter sin optræden i 2013 og tilskuere der er i Australien kan tage forbi Rådhuset i Melbourne og se hende strikke live indtil fredag den 11. marts.

(Foto: Mark Burban)
(Foto: Mark Burban)
 

Så gem de hadske kommentarer lidt endnu, ellers risikerer du at blive en del af et kunstværk.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen