Christine drømte om det store prinsesse-bryllup: Nu skal hun i fængsel

En australsk kvinde stjal 1,5 million kroner fra sine kollegaer, så hun kunne få sit drømmebryllup. Torsdag blev hun idømt fem års fængsel

Australske Christine Tupu svindlede sine kollegaer for 1,5 million danske kroner, så hun kunne få sit drømme-bryllup. Foto: Privat
Australske Christine Tupu svindlede sine kollegaer for 1,5 million danske kroner, så hun kunne få sit drømme-bryllup. Foto: Privat

Det er formentlig de fleste kvinders drøm at indlogere sine nærmeste i luksuriøse og ekstravagante omgivelser, når man skal sige ja til sin udkårne.

For en 26-årig australsk kvinde var den drøm dog så stor, at den nu har kostet hende fem års fængsel. Det sker, efter hun er blevet kendt skyldig i at have stjålet svarende til 1,5 million danske kroner fra sine kollegaer i Electolux.

Det skriver flere australske medier blandt andet 9news.

Udover prinsesse-bryluppet er pengene, der for længst er brugt, også gået til hoteller, cruises, møbler og 31 flybilletter til øen Samoa.

Ren grådighed
Den 26-årige Christine Tupu's advokat påstod, at hun havde et 'gambling-problem', mens dommeren mente, at hendes handlinger skyldtes 'ren grådighed'.

Metoden, som hun anvendte, var blandt andet at fortælle sine medarbejdere, at konto-nummeret til indbetalinger var blevet skiftet. I stedet blev pengene direkte overført til hende og hendes mands konto.

Et af andet af den australske svindlers 'tricks' var at oprette falske fakturer, hvorefter der blev sendt mikroovne, støvsugere, køleskabe og airconditon-anlæg til svigerfamiliens adresser. Regningerne blev herefter aldrig betalt.

Sket er sket
I retten var hun omgivet af en stor gruppe familie- og venner, som var fløjet ind for at støtte Christine Tapu.

Hendes mand Kekeai Piutau blev frikendt for at have taget del i svindlen.

- Der er intet vi kan gøre for at ændre den beslutning, der er blevet taget. Sket er sket, sagde svindlernes mand uden for retten.

Den fulde dom lød på fem år og seks måneders fængsel. Hun har mulighed for at søge om prøveløsladelse til marts næste år.

81 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen