Derfor burde du have fri og højere løn i dag

Kvindernes kampdag fejres forskelligt over hele kloden - Nogen steder holder man fri og får oven i købet lønforhøjelse

Hvis du boede i Rusland, ville du have fri til at kæmpe for kvinders rettigheder. Du ville så også have den del mere at kæmpe for. (Foto: Colourbox)
Hvis du boede i Rusland, ville du have fri til at kæmpe for kvinders rettigheder. Du ville så også have den del mere at kæmpe for. (Foto: Colourbox)

Det kan være svært at finde tid til at komme op på barrikaderne og kæmpe for kvinders rettigheder, når man som på alle andre dag, også skal arbejde otte timer.

Derfor har flere lande valgt, at kvindernes internationale kampdag er en helligdag.

Rusland, Vietnam og Kasakhstan giver hele befolkningen fri til at fejre kvinders rettigheder, og andre steder går man endnu længere.

I Turkmenistan har præsident, Gurbanguly Berdimuhamedov for tredje år i træk gennemtrumfet, at alle kvinder får 11 dollars på kvindernes internationale kampdag, det skriver Newsweek.

Udover at få en økonomisk bonus, er dagen selvfølgelig også en national helligdag, så kvinderne har ekstra tid til at bruge de omkring 75 kroner, som præsidenten udbetaler sammen med kvindernes løn, pension eller studiebonus.

Traditionen er kun tre år gammel, og blev indført af Gurbanguly Berdimuhamedov, der er i gang med at smøre befolkningen, så han kan få gennemtrumfet ændringer i forfatningen, så han kan fortsætte med at sidde som præsident.

Og hvilken bedre måde, end ved at give kvinderne flere penge og hele befolkningen fri?

Så mangler du noget at kæmpe for på kvindernes internationale kampdag, så kæmp for, at Danmark følger eksemplet fra Rusland, Vietnam, Kasakhstan og Turkmenistan og får endnu en helligdag.

Ligestilling er vigtig, og sidste år tog Ekstra Bladet aktiv del i kampen, for at øge ligestillingen i kongehuset. Hør Poul Madsen forklare, hvad vi gjorde i artiklen herunder:

Se også: Kong Henrik

1 af 2 Hvis du boede i Rusland, ville du have fri til at kæmpe for kvinders rettigheder. Du ville så også have den del mere at kæmpe for. (Foto: Carsten Snejberg / Polfoto)
2 af 2 Hvis du boede i Rusland, ville du have fri til at kæmpe for kvinders rettigheder. Du ville så også have den del mere at kæmpe for. (Foto: Colourbox)
9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere