Disse børn har verdens farligste vej til skole

Nepalesiske børns vej til skole ville få danske forældre til at gyse ved tanken. Se den farlige skolevej herunder

Adrenalinjunkier i den vestlige verden bruger formuer på dødsforagtende oplevelser, men for skolebørn og andre beboere i den nepalesiske landsby Dahaing er den slags blot en del af hverdagen, når man for eksempel skal til og fra skole, på indkøb eller besøge familien.

For at komme i skole er børnene tvunget til at krydse Trishuli-floden, og det kan kun gøres via primitive kabelbane, hvor man trækker sig selv over den brusende flod.

At benytte kabelbanerne er ikke ufarligt, og utallige folk har i tidens løb mistet fingre til kablerne. I 2010 kostede en tur over floden endda fem mennesker livet, da et kabel sprang og folk faldt i floden.

Mange af kablerne er nyligt blevet forbedret, men i løbet af de sidste par år er et stigende krav om sikre broer over floden vokset frem hos lokalbefolkningen.

Indtil videre har det resulteret i en enkelt gangbro i området, og mens nogle lokale har taget godt mod den, vælger mange stadig at tage den kortere vej via kabelbanen.

- Når floden er oversvømmet, forsøger jeg at undgå den (kabelbanen, red.), og tager broen i stedet. Det er en længere, men sikrere rute, fortæller beboer i Dahaing, Shreyasa Kumar.

Nepals premierminister K. P. Oli har for nyligt præsenteret en plan, der over en toårig periode skal erstatte de farlige kabelbaner med 366 sikre, nye hængebroer i området.

På en hængebro kan man dog også komm eud for ulykker. Her knækker et kabel på en New Zealansk gangbro så en flok franske turister ryger en tur i floden.

Udland Nu igen: Her knækker gangbro under turister  

29 kommentarer
Vis kommentarer