Dræbte hjort til køreprøve - men bestod alligevel

En ung mand fik lov til at bestå i første forsøg, selvom han påkørte og dræbte en hjort

Selvom han smiler her, var det med blandede følelser, at Tom modtog sit bevis (Foto: Privat)
Selvom han smiler her, var det med blandede følelser, at Tom modtog sit bevis (Foto: Privat)

De fleste er nervøse til deres køreprøve, men for den unge englænder Tom Lo blev oplevelsen ekstra nervepirrende og ubehagelig. Det skriver Evening Standard.

Den 17-årige studerende fra Essex, England, kørte en hjort ned med cirka 65 kilometer i timen, da den pludselig hoppede ud på vejen.

- Jeg kørte, da hjorten pludselig var lige foran mig, siger han til Evening Standard.

Har jeg nu dumpet?
Tom Lo bremsede op, men bilen var allerede for tæt på hjorten, der blev dræbt af påkørslen.

- Der foregik så mange ting inde i mit hoved. Jeg tænkte, er jeg dumpet i prøven? Var hjorten død? Det var vanvittigt, da det skete, siger han.

Den 56-årige kørelærer Robert Jezierski bad sin elev køre ind til siden, hvor han tjekkede bilen efter. Hjorten var død, men da der ikke var sket voldsomme skader på bilen, kunne prøven fortsætte.

'Jeg dræbte et hjortekid'
Tom Lo endte med at bestå med to fejl, men var alligevel rystet over, hvad der var sket.

- Jeg var glad for at bestå prøven, men jeg dræbte også en hjortekalv, så jeg havde ikke lyst til at fejre det. Jeg var bare glad, fordi jeg havde arbejdet hårdt og det var vigtigt for mig, siger han.

Ifølge kørelæreren var der ikke grund til at Tom Lo ikke skulle bestå.

- Han bevarede fatningen og gjorde det rigtig godt. Vi lærer dem om katastrofe-opbremsning som en del af det pensum, som vi dækker, men det er meget sjældent, at de skal bruge det i praksis, siger Robert Jezierski til Metro.

I England skal man være 17 år for at tage kørekort til bil, og i Danmark overvejer man nu at indføre samme aldersgrænse. Det skaber dog stor utryghed blandt cyklisterne - læs hvorfor her.

32 kommentarer
Vis kommentarer