Drama under vandet: Båd overser dykker

Det var uhyre tæt på at gå galt, da Alex Murray var ude og snorkle ved øen Gili Meno i Indonesien

(Video: Caters)

En smuk, fredfyldt tur i - og under - vandet ved den indonesiske ø Gili Meno blev på et splitsekund forvandlet til et drama for den 21-årige dykkerentusiast Alex Murray fra Australien.

Den unge mand var hoppet i bølgen blå med sin selfie-stick og et undervandskamera for at forevige det smukke koralrev, og således fik han også fanget hele forskrækkelsen på video.

Verden på vrangen - 3. sep. 2015 - kl. 06:48 Vovet dyk: Hopper i vandet med 40 frådende hajer  

Til at begynde med ses Alex Murray svømme stilfærdigt i det klare vand, men da han begynder at trække mod overfalden for luft, ryster kameraet pludselig og vender rundt - og i næste nu ses undersiden af en båd sejle forbi dykkeren i høj fart.

Båden er faktisk så tæt på australieren, at den næsten snitter hans hoved.

Efter at have tjekket at der ikke er flere både omkring ham, svømmer Alex Murray atter til havoverfladen, hvor den passerede båd kan ses bag ham i det fjerne.

- Det var virkelig tæt på. Jeg havde kun været under vandet i 30 sekunder, da jeg behøvede luft. Jeg kunne godt høre båden under overfladen, men jeg havde absolut ingen ide om, hvor den kom fra. Det var først, da jeg kom helt tæt på overfalden, at jeg så, at den kom direkte imod mit hoved, siger han til AP.

Den 21-årige australier fortæller videre, hvordan han måtte bruge begge sine arme til at holde sig under vandet og dermed undgå at blive ramt af båden - og det er derfor, at kameraet ryster.

Verden på vrangen - 17. sep. 2015 - kl. 17:19 Vilde optagelser: Dræberhvaler jagter paniske fiskere  

- Mindre end to sekunder efter sejlede båden hen over mit hoved, siger han.

Oplevelsen var - ikke underligt - noget chokerende for Alex Murray.

- Jeg var virkelig bange for at svømme op til overfalden, efter at båden havde passeret mig. Det tog et par sekunder, før jeg tog mig sammen til at komme op. Båden fortsatte videre ud på vandet. Personerne om bord har ikke haft nogen idé om, hvad der lige var sket. Det kunne de ikke vide, fortæller han.

Se australierens møde med båden i videoklippet over artiklen.

5 kommentarer
Vis kommentarer