Dyr mundfuld: Sandwich koster 1400 kroner

Restauranten Serendipity 3 i New York City er kommet i Guiness' Rekordbog for sin sandwich, der kræver bestilling 48 timer i forvejen

Her kan du se, hvilke ingredienser, der er i verdens dyreste sandwich - og hvordan testpersoner bedømmer den (video: Barcroft)

Kig godt på billedet af sandwichen foroven.

Det ligner ved første øjekast en almindelig toast. Men skindet bedrager, for det er faktisk verdens dyreste sandwich.

Restauranten Serendipity 3 i New York City er i Guiness Rekordbog for at sælge den grillede oste-sandwich til den nette sum af 1400 kroner.

Da der bliver brugt så mange dyre og sjældne ingredienser, skal man bestille den 48 timer i forvejen.

Brødet er nemlig bagt med en dyr Dom Perignon-champagne, hvorefter det smøres med en trøffelolie, hvori der er tynde flager af guld. Så bliver brødet smurt med endnu et lag hvidt trøffelsmør, og den ekstrem sjældne Caciocavallo Podolico-ost, som er modnet i grotter, bliver tilsat.

Efter sandwichen har været i en tur i toasteren, bliver enderne dyppet i 24 karat ægte guldflager, og hummerbisque (pureret suppe, red.) bliver serveret i et krystalglas ved siden af.

- Vi ville lave verdens dyreste sandwich og besluttede os for, at det skulle være en grillet ostesandwich, fordi det indbegrebet af en sandwich, siger Joe Calderone, der er kok og skaber af den eksklusive ret.

- Vi sælger ikke forfærdelig mange af dem, men folk bliver aldrig skuffede. Ingredienserne er ekstremt rige og tilfredsstillende, siger han.

Den berømte Serendipity 3-restaurant, der ligger i kvarteret Upper East Side, har betjent nogle af verdens største stjerner, blandt andet Marilyn Monroe, Grace Kelly og Jay Z og Beyonce.

Foroven kan du se, hvordan sandwichen laves og hvordan den bedømmes af almindelige mennesker.

41 kommentarer
Vis kommentarer