Dyremysteriet løst: Viral tremmegnasker er...

Grublerne kan ånde lettet op: Det mystiske dyr i populær video er identificeret

Denne video af den hårløse malajbørn er gået viralt i den seneste tid (video: YouTube)

Mens seere verden over har spekuleret i, hvilket dyr der mon optræder i en populær YouTube-video, viser det sig nu, at der er tale om en allerede kendt dyreart.

Verden på vrangen - 22. apr. 2015 - kl. 07:52 Tygger sit bur i stykker: Hvilket mystisk dyr er det her?

Det tremmegnaskende kræ er i virkeligheden - ta daaa; en hårløs bjørn.

Bjørnen er en såkaldt 'malajbjørn', som lever i sydøstasiatisk, tropisk klima. Den blev for nylig fundet af plantagearbejdere i det østlige Malaysia i staten Sarawak.

Det malaysiske medie The Star Online skriver, at bjørnen var blevet fundet i alvorligt syg tilstand og herefter indleveret til Matang Wildlife Centre.

Se også: TV: Se, hvem der holder lejren vågen

Dyret viser dog tegn på bedring, mens den bliver passet af den norske dyrlæge Dr. Silje Robertsen.

- Dyret er vågen, i stand til at klatre og spise normalt. Malajbørnen er stadig i karantæne, da hun stadig er svag, har orm, er blevet angrebet af mider og har moderat anæmi (blodmangel, red.), skriver organisationen Sarawak Forestry Corporation (SFC) i en pressemeddelelse i følge The Star Online.

Se også: TV: Isbjørn angriber turist i Norge

Organisationen, der arbejder for at bevare og beskytte den malaysiske stats skove, mener dog stadig, at det er for tidligt at beslutte, om bjørnen kan komme sig helt, da den har været syg i meget lang tid. Behandlingen vil bestå i antibiotika samt kost med masser af kulhydrater og protein.

- Hun vil forblive i karantæne for at minimere forstyrrelser udefra, skriver SFC.

Ifølge The Star Online har lederen af Matang Wildlife Centre, Siali Aban, fået mange henvendelser fra gæster, der ønsker at se den hårløse bjørn.

Håndbold - 22. jan. 2015 - kl. 17:06 TV: Sådan tæmmes den russiske bjørn

I januar blev bjørnen først fundet af plantagearbejdere ved Meradong-distriktet ved byen Sibu, som blev chokerede over dens underlige og hårløse udseende. Den 2. april blev malajbjørnen så indleveret til SFC.

Malajbjørnen med det latinske navn 'Helarctos malayanus' findes - udover Malaysia - i blandt andet Sumatra og Borneo. På IUCNs liste over truede dyrearter, er racen beskrevet som en 'sårbar art'. Den er derfor i fare for at blive truet, medmindre omstændighederne bliver forbedret.

Verden på vrangen - 6. apr. 2015 - kl. 09:11 TV: Liderlig panda knalder sig til sex-rekord

Racen er typisk 110-140 cm lang og vejer 60 kg. Den er derfor forholdsvis lille, sort med lyst, kort snudeparti og en gullig, hesteskoformet tegning på brystet samt store fødder med spidse og meget krumme kløer.

Se den hårløse bjørn i klippet øverst

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere