Efterladt hundelort: Nu skal DNA-test finde synderen

Tests løser problemer med hømhømmer efterladt overalt

Hundelort er blevet så stort et problem i byen Seattle i USA, at nogle boligforeninger nu bruger DNA til at finde ud af, hvem der ikke har samlet op efter deres hunde. (Foto: Colourbox)
Hundelort er blevet så stort et problem i byen Seattle i USA, at nogle boligforeninger nu bruger DNA til at finde ud af, hvem der ikke har samlet op efter deres hunde. (Foto: Colourbox)

Beboerne i byen Seattle i USA er så trætte af hundelort overalt, at man nu tager de grove midler i brug for at finde ud af, hvem det er, der ikke samler op efter deres hunde.

Hundelort er blevet fundet i både elevatorer, på gange med gulvtæpper og på taget, fortæller Erin Atkinson, som står for lejlighedskomplekset Potala Village Apartments i Seattle.

Derfor er man, som i mange andre lejlighedskomplekser, begyndt at bruge DNA tests for at finde ud af, hvem de dovne hundeejere er. Mindst 26 boligforeninger og grundejerforeninger i Seattleområdet har bedt om sæt til DNA tests, skriver Seattle Times.

 

Alle hundeejere betaler for test
Erin Atkinson fortæller, at alle hundeejerne i komplekset bliver opkrævet et éngangsbeløb for at få testet deres hund. DNA prøven bliver taget ved, at man med en vatpind skraber lidt DNA ud fra hundens mund. Denne prøve bliver senere sammenlignet med den DNA, der er fundet i den efterladte hømhøm.

Når den uansvarlige ejer af hunden bliver fundet, får han eller hun en bøde på de 416 kroner, det koster at lave testen og knap 350 kroner for at lejlighedskomplekset skal samle prøven op.

Strategien virker
En enkelt beboer fik fem bøder på en uge, fortæller Erin Atkinson. Det er knap 3.500 kroner.

- Nu samler folk op efter deres hunde, siger hun.

Hos firmaet, der laver DNA testene, siger man, man også har solgt testsæt til folk i Los Angeles, Miami og Dallas.

Thomas Evers forguder sin lille delehund, Pusle. Foto. Jan Unger Danske kendte - 9. apr. 2015 - kl. 07:24 De kendte og køterne: Delehund efter skilsmissen

86 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere