Eftersøgt af politiet: Så tog han en selfie...

22-årige Donald Harrison vinder næppe prisen som årets snedigste kriminelle, efter han lagde sin lokation ud på sin åbne Facebook-profil

22-årige Donald Harrison fortryder formentlig, at han lagde dette billede på sin åbne Facebook-profil. (PRIVATFOTO)
22-årige Donald Harrison fortryder formentlig, at han lagde dette billede på sin åbne Facebook-profil. (PRIVATFOTO)

Politiet sørger ofte for at understrege, hvor vigtigt det er med hjælp fra offentligheden, når de skal opklare forbrydelser.

Det er dog sjældent, at politiet forventer at få hjælp fra de kriminelle selv, når de skal jagte en gerningsmand.

Det var ikke desto mindre tilfældet, da 22-årige Donald Harrison var på flugt fra politiet i Beaver County i delstaten Pennsylvania, skriver nyhedsbureauet AP.

Her var den 22-årige eftersøgt for at have overfaldet en kvinde og nægtet hende at forlade sin lejlighed 24. januar.

En time efter kvinden havde tilkaldt politiet, opdagede politiet, at han havde skrevet 'Det er på tide at forlade PA (Pennsylvania, red.)' på sin Facebook-profil.

'Bed for mig'
Det lykkedes ikke umiddelbart politiet at finde ham, men søndag eftermiddag blev politiet tilkaldt af kvinden, som gjorde dem opmærksom på Harrisons seneste bedrift på det sociale medie.

Her havde han lagt et billede af sig selv sammen med teksten 'På vej til Spartansburg SC (South Carolina, red.), bed for mig'.

 

Politiet vurderede ud fra billedet, at han enten sad i et fly eller en bus, så de besluttede at kontakte busselskabet Greyhound i Pittsburgh, Pennsylvania, som kunne fortælle, at der 15 minutter forinden var kørt en bus i retning mod Spartansburg.

USA's dummeste?
James Mann, der er politichef hos Ambridge Politi, der oprindeligt sad med sagen, tog kontakt til Greyhound og forklarede sagen, og da han derfra fik at vide, at bussen undervejs ville stoppe i Youngstown i Ohio, tog han kontakt til politiet der, som anholdt ham på baggrund af en retskendelse.

- Jeg gætter på, at de instruerede buschaufføren til at holde døren lukket, indtil politiet ankom, og resten er historie. Vi har været på 'World's Dumbest Criminals' (amerikansk tv-serie om dumme forbrydere, red.) for et par ting, men hans handlinger kvalificerer os så sandelig til endnu et afsnit, siger James Mann.

Foto: Toledo Police Department 112 Flygtede fra politiet - og drejede ind til fængsel

Han understreger dog, at der ikke er noget sjovt ved Harrisons forbrydelser, da han under kvindens 12 timer lange prøvelser blandt andet forårsagede flere brækkede ryghvirvler på hende.

Politiet glæder sig dog over den uventede hjælp til at fange gerningsmanden.

- Vi kan godt lide, når dumme kriminelle assisterer os i efterforskningen, lyder det fra James Mann.

Foruden sigtelsen for grov vold, er 22-årige Harrison blandt andet sigtet for at udsætte andres liv og førlighed for fare.

0 kommentarer
Vis kommentarer