Ekstrem trend: Tatovering i øjeæblet

Latinamerikas største tatoveringsmesse fremviste ekstreme former for kropsudsmykning

Columbianske Carlos Dehaquiz er med på de ekstreme trends. (Foto: AP)
Columbianske Carlos Dehaquiz er med på de ekstreme trends. (Foto: AP)

I Danmark er det ulovligt at tatovere i hovedet, på hænder og på halsen, men i Venezuelas hovedstad, Caracas ser billedet lidt anderledes ud. Her afholder man i øjeblikket Latinamerikas største tatoveringsmesse 'Venezuela Tattoo Expo' hvor hornhindetatoveringer blandt andet står på programmet.

Henry Damon vil uhyggeligt gerne ligne superskurken Red Skull. (Foto: AFP/Getty/Scanpix). Intl. kendte Grotesk forandring: Skar næsen af for at ligne superskurk

Kropsudsmykningerne, eller 'BodyMods' som de bliver kaldt, starter i den simple ende med almindelige tatoveringer, men i den mere ekstreme ende er tandspidsninger, horn-implantater, tungesplitninger og hornhindetatoveringer.

Ja end ikke øjnene er frie for blæk hos de mest ekstreme. I den internationale BodyMod-kultur er hornhindetatoveringer blevet det nye sort. Eller øjnene er i hvert fald blevet sorte.

Ekstremt farligt

Denne nye form for tatovering har dog også den ulempe, at den ikke ligefrem er risikofri at få lavet. Der er mange eksempler på folk der er blevet blinde, fordi tatoveringen gik galt.

- Kosmetisk tatovering af hornhinden kan være ekstrem farligt, siger Dr. Sandra Belmont fra New York Presbyterian Hospital, i et interview til New York Post.

Det vil aldrig blive udbredt i Danmark

Dog mener tatovør Majbrit  Petersen, indehaver af tattooforretningen 'Tattoo Ole' ikke, at fænomenet bliver udbredt i Danmark.

- Det er simpelthen bare for grimt. Der er sikkert nogle tosser, der godt kunne finde på det, men det er også deres liv at se tossede ud. Men det er bare nogle få grupperinger. Det vil aldrig blive udbredt i Danmark, siger hun til Ekstra Bladet

Har medicinske rødder
Ifølge Wikipedia, blev hornhindetatoveringer oprindeligt brugt som et medicinsk indgreb. For det meste bliver det brugt medicinsk for at få blindes øjne til at se normale ud, så man ikke kan se at de er blinde. Ud over det kan hornhindetatoveringer også i nogle tilfælde forbedre synet hos folk, der lider af sygdomme som Albinisme og Aniridi.


Henry Damon fra Venezuela er også med på den ekstreme trend, men er også gået skridtet videre og har fået skåret næsen af for at ligne superskurken 'Red Skull' fra Captain America-universet (musik: http://www.bensound.com)

1 af 3 Mary Jose Cristerna, en mexicansk kvinde kendt som Vampyr-kvinden, fotograferet på tattoo-messen i Venezuela. (Foto: AP)
2 af 3 En mand fra Venezuela kendt som 'Red Skull' fotograferet på tattoo-messen. (Foto: AP)
3 af 3 Columbianske Carlos Dehaquiz er med på de ekstreme trends. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer