Er vendt tilbage til livet to gange: Sådan føles det at være død

Har snydt døden to gange. Nu fortæller han hvordan det føles, at være livløs

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Vores fascinationen af døden - og hvad der egentlig sker, efter vi trækker vores sidste åndedrag - er formentlig årsagen til, at et ellers 11-måneder gammelt indlæg på Reddit, har fået nyt liv de seneste dage.

Store internationale medier som Independent har omtalt indlægget i løbet af denne uge og det er da også interessant læsning, hvis man er nysgerrig efter hvad der sker i det hinsides.

Overlæge Benedict Kjærgaard med en slange fra den mobile hjerte-lungemaskine, han altid tager med i helikopteren, når han rykker ud i marken. (Foto: René Schütze) Tæt på Redningsmand fra Aalborg Sygehus: Overlæge giver livet tilbage til de døde

Brugeren r00tdude fortæller først, at han har været erklæret død to gange:

1) Min første død var i en motorcykelulykke. I det øjeblik ulykken skete lukkede min krop ned på grund af smerten og de voldsomme fysiske skader. Ingen puls, intet åndedræt og ingen bevidsthed.

2) Anden gang jeg døde. Efter ulykken indtog jeg masser af smertestillende medicin. Dette fik min puls til at falde drastisk og mine åndedrætsorganer lukkede ned.

Reddit-brugeren, der også har lagt en række billeder af sig selv i sygesengen ud,  svarer herefter på spørgsmål i tråden under indlægget. Her bliver der spurgt ind til, hvordan det føles, at være død:

'Det var et sort tomrum. Ingen tanker. Ingen bevidsthed. Ingenting. Det føles som en drømmeløs søvn. Da jeg vågnede op efter 15 minutter, føltes det som om der var gået meget længere tid.  Jeg følte, at jeg havde været væk i evigheder.

Så ja, jeg jeg oplevede noget og det jeg oplevede var et sort tomrum, forklarer brugeren, der fortæller, at han først fandt ud af, at han var blevet genoplivet af lægerne to gange, da han bad om at få adgang til sine journaler og læste hvad lægerne havde noteret.

Se også: Alle troede han var død, men så ...

r00tdude har desuden affotograferet et afsnit af sin patientjournal og lagt på nettet som dokumentation. I tråden fortæller han hvad meningen med opslaget er:

'Hel pointen med mit indlæg er at fortælle andre mennesker, at der ikke er nogen grund til at frygte døden'.

48 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere