Fakta: Derfor rådner din McDonald's mad ikke

Billeder af McDonald's mad der ikke rådner er gået viralt. Men forklaringen er nu ikke så spektakulær

Billederne af disse seks år gamle nuggets gik viralt. Men der er faktisk en god forklaring på, hvorfor de ikke er rådne (Foto: Privat)
Billederne af disse seks år gamle nuggets gik viralt. Men der er faktisk en god forklaring på, hvorfor de ikke er rådne (Foto: Privat)

Billeder af flere år gammelt McDonald's mad er gået viralt, og flere har været forargede over, at maden tilsyneladende ikke ser ud til at rådne.

Jennifer Lovdahl fra Alaska delte i starten af februar et billede på facebook af et Happy Meal, som hun havde haft til at stå sit kontor.

'Det er seks år siden, at jeg købte dette 'Happy Meal' på McDonalds. Det har stået på vores kontor i al den tid og er ikke rådnet, mugnet eller forrådnet overhovedet!!! Det lugter bare af pap,' skrev hun i sit opslag, der er blevet delt over 350.000 gange.

Verden på vrangen Chokeret kvinde: Sådan ser et urørt Happy Meal ud efter 6 år

Dengang forklarede McDonald's, at deres mad skam rådnede, det krævede bare, at der var fugt til stede.

Og det bekræfter Dr. Keith Warriner, der professor i fødevarevidenskab ved universitet i Guelp i Canada nu.

- Mikroberne der skaber råd, er meget som os selv. De kræver vand, næringsstoffer, varme og tid, hvis de skal vokse. Hvis vi tager en eller flere af disse elementer væk, så kan mikroberne ikke vokse og ødelægge vores mad, siger han til den engelske avis The Independent.

Fødevarer Denne dressing er dyrere end guld

På grillen mister bøffen kød og bollen mister væske, når den varmes.

Udover det mister burgeren også væske, når den står uindpakket, fordi luftfugtigheden i de fleste bygninger er omkring 40 procent.

- Så i mangel af væske eller høj luftfugtighed, tørrer hamburgeren simpelthen ud i stedet for at rådne, siger han.

Hjemmesiden Seriouseats.com har også lavet et mere uvidenskabeligt forsøg.

Her viste resultaterne, at en hjemmelavet burger, med samme ingredienser som en hamburger, reagerede på nøjagtig samme måde som konkurrenten fra McDonald's.

En 58-årig mand omkom lørdag under doughnut-løbet 'Krispy Kreme Challenge' i den amerikanske delstat North Carolina. (Foto: AP ogPR) 112 Mand død under doughnut-løb

23 kommentarer
Vis kommentarer