Fik skrællet sit ansigt af efter bilulykke: Folk stirrede og mobbede mig

Chloe er i dag en smuk ung kvinde, men en slem ulykke gjorde, at hun blev drillet

Chloe er næsten ikke til at kende i dag (Fotos: Privat)
Chloe er næsten ikke til at kende i dag (Fotos: Privat)

Da skotske Chloe Thomson var 11 år gammel, var hun involveret i en voldsom bilulykke, der smadrede hendes krop og ødelagde hendes ansigt. Da hun endelig kom på højkant, blev hun groft mobbet.

Det har hun stillet sig frem og fortalt i et interview med Daily Record, efter at hun tilbage i november for første gang åbnede op om ulykken på Facebook.

Ulykken skete tilbage i 2008. Det gik galt, da bilen, som Chloe sad i, ramte et træ. De andre i bilen slap uskadt fra ulykken, og Chloes søster på ni formåede at kravle ud af bilen og hente hjælp.

Chloes skader var så alvorlige, at kirurgerne måtte fjerne hendes ansigt, så de kunne genopbygge de mange brækkede knogler i det.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Sådan så Chloe ud før ulykken (Foto: Privat)
Sådan så Chloe ud før ulykken (Foto: Privat)
 

Næse i hjernen
En af operationerne tog hele ni timer, hvor hendes næse, kæbe og øjenhuler blev rekonstrueret. En del af hendes næse var endt oppe i hjernen, og derfor var det ikke til at vide, hvad konsekvenserne ville være for Chloe.

- Jeg brækkede næsten hver en knogle i min krop og ansigt, men jeg vil ikke have at det der skete skal definere hvem jeg er længere, siger Chloe Thomson til Daily Record.

Lægerne fortalte Chloes mor, Jennifer, at hun skulle forvente det værste. Hun måtte forberede sig på, at sin datter aldrig ville komme til at ligne sig selv igen.

- Jeg forstod ikke, at de bare arbejdede på at gøre deres bedste, ikke at få hende til at ligne sig selv. Jeg var nødt til at forlige mig med at hun ikke ville ligne den gamle Chloe mere, siger mor Jennifer til avisen.

- De var nødt til at tage hele hendes ansigt af, skrælle det af og sætte hendes ansigt sammen. Det var den værste tid i mit liv, siger hun videre.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Chloe brækkede også begge ben og måtte sidde i rullestol (Foto: Privat)
Chloe brækkede også begge ben og måtte sidde i rullestol (Foto: Privat)

Kunne ikke kigge sig i spejlet
Da Chloe blev udskrevet, kunne hun ikke se sig selv i spejlet.

- Jeg kiggede ikke i et spejl i en måned. Jeg var i konstant smerte hele tiden, fortæller hun.

Det blev heller ikke nemmere, da hun kom i skole igen.

- Det var forfærdeligt. Det var som om at starte forfra igen. Jeg blev mobbet grimt og folk stirrede på mig i flere år efter.

- Hvis folk ikke kommenterede, så var det måden, de kiggede på mig på. Ofte var kommentarerne på Facebook i stedet for, at folk sagde det til mit ansigt.

Svært at dække arrene
Chloe er i dag 19 år gammel og drømmer om at blive make-up artist. Først vil hun dog gøre sin skole færdig, for nu har hun det bedre - også selvom hun stadig får kommentarer.

- Det var svært, da jeg var yngre, men jeg er mere selvsikker nu. Det er stadig svært at dække arrene, men jeg kan godt lide at gå ud, at have et job og leve mit liv som voksen.

- Når folk ser mine billeder nu, synes de at jeg er for selvsikker. Men nu tænker jeg: Hvorfor skulle jeg ikke være det?

Andre unge har også brudt tavsheden om deres lidelser. En af dem er Stephen, der lider af et 'hemmeligt' handicap. Læs hans historie her.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere