Først blev billedet hyldet - men så opdagede en kvinde noget HELT skørt

Til at starte med blev flyselskabet hyldet for at have kvindelige piloter i cockpittet, men nu har kritiske røster fået øje på et paradoks

Det er dette billede, der har skabt stor debat (Foto: Privat)
Det er dette billede, der har skabt stor debat (Foto: Privat)

Da billedet i første omgang blev lagt ud af flyselskabet Royal Brunei Airlines på Facebook, blev det hyldet for at have tre kvindelige piloter i cockpittet. En engelsk journalist påpeger dog nu noget ironisk ved billedet, og hendes opslag er delt 6.000 gange på Twitter.

Da billedet blev taget, havde de tre piloter ansat hos flyselskabet lige fløjet deres første fælles tur til Jeddah i Saudi-Arabien.

Netop destinationens mystiske love er paradoksale, mener journalisten Femi Oke, da kvinderne tilsyneladende gerne må lande og betjene et stort fly i Saudi-Arabien - men de må ikke køre i bil der.

- Fly 787 fra Royal Brunei lander i Jeddah styret af et elite crew, som ikke må køre der. #Ironi, skriver Femi Oke på Twitter.

Det har affødt et hav af kommentarer.

- Hvis autopilotens stemme er en mand, må de så gerne være alene med den, spørger en mandlig bruger drilsk.

- Det er bare komplet dumt. Ingen religion lægger de bånd, det er menneskerne, der gør det, skriver Anders.

Billedet er sidenhen også gået viralt på Imgur og Reddit med samme budskab, hvor flere millioner har set det.

Ingen grund til at lade kvinder køre
Flere brugere, primært mænd, der selv er fra Saudi-Arabien, forsvarer dog også landets regler, da de finder dem fuldt ud fornuftige.

- Folk, som ikke kender den saudiske kultur, bør ikke snakke på dens vegne. Vi har en million private chauffører, ingen grund til at kvinder kører, skriver en mand ved navn Zahrani.

- At køre bil og flyve et fly er to forskellige ting. En bil er mere farlig og dræber flere mennesker end fly, lyder forklaringen fra en anden mand, Abubakar.

'Overvej det lige en ekstra gang'
Mere end 35.000 mennesker 'likede' billedet på Facebook og hyldede de tre piloter, men her skabte det også debat på flyselskabets Facebook-side.

Blandt andet da en mand skrev:

- Der er ingen tvivl om jeres kvindelige piloters professionalisme, men i forhold til at træffe beslutninger burde I tage det op til overvejelse, da der er 200+ liv ombord.

Det fik flere til at rase.

- Det er ret utroligt at mennesker stadig tænker sådan i nogle verdensdele? Virkelig primitivt?

- Det er virkelig et sexistisk statement!

Hårde straffe
Saudi-Arabien er kendt for at have nogle af verdens hårdeste straffe for kriminalitet, og samtidig har oliestatens berygtede særlove over for kvinder vakt international kritik gennem en årrække.

Saudiske kvinder må for eksempel heller ikke cykle, rejse, svømme, oprette en bankkonto eller tage en uddannelse uden tilladelse fra den mandlige værge.

Det er dog ikke første gang, at en kvindelig pilot lander et fly i Saudi-Arabien. 38-årige Hanadi Zakaria al-Hindi fik tilladelse til at flyve i landet i 2014. At køre bil må hun dog stadig ikke.

I sidste uge var det et helt andet billede, der fik nettet til at rødgløde. En ung pige stod og poserede til et flot foto, men hendes tankeløshed overfor en hjemløs endte med at stjæle hele billedet. Du kan se det her.

208 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere